Hvordan var artiklen?

1718140cookie-tjekE-Sports og Apex Legends: The Rise of Competitive Play og dens indflydelse på spildesign
Spil
2023/09

E-Sports og Apex Legends: The Rise of Competitive Play og dens indflydelse på spildesign

Apex Legends havde åbenbart allerede et koncept, gameplay og kernemekanik, da det kom ud. Som ethvert spil blev det dog gradvist påvirket til noget helt andet, fordi folk blev ved med at spille det. Det blev hurtigt til en e-sportsdisciplin, som førte til endnu flere ændringer. 

Det tog ikke lang tid, før Respawn begyndte at analysere den måde, professionelle spillere skød hinanden på for at finde ud af, hvad de ville ændre i spillet. Det, og den rangerede matchmaking-tilstand i spillet, spiller en stor rolle i, hvordan Respawn opdaterer spillet. Årsagen er, at de fleste ændringer er foretaget, når man ser tilbage på de professionelle spillere.

På en anden note, hvis du ønsker en Apex boosting service for at hjælpe dig op ad rangstigen, er der en god service lige nede ad vejen. 

Konkurrencespils udvikling 

I de tidlige dage af Apex Legends var konkurrencespillet græsrødderne, hvor spillere organiserede og deltog i turneringer uafhængigt. Denne gør-det-selv-tilgang fremviste spillets potentiale som en esports-titel og tiltrak både håbefulde og etablerede esportsorganisationers opmærksomhed.

Apex Legends Global Series (ALGS) 

Respawn Entertainment anerkendte spillets konkurrencepotentiale og lancerede Apex Legends Global Series (ALGS) i 2020. ALGS er et globalt konkurrencedygtigt kredsløb med flere online- og offlinebegivenheder, der tilbyder betydelige præmiepuljer og et struktureret konkurrencedygtigt økosystem.

Bemærkelsesværdige Apex Legends-begivenheder 

Gennem årene har Apex Legends været vidne til adskillige bemærkelsesværdige esports-begivenheder, der har hjulpet med at etablere dens tilstedeværelse i den konkurrenceprægede spilscene. Disse begivenheder, inklusive Preseason Invitational og Winter Circuit Playoffs, viste top-tier gameplay og tiltrak et voksende esports-publikum.

Indflydelse på spildesign 

Både e-sporten og konkurrencetilstanden spiller en stor rolle i den måde, Apex opdateres på. Det er mere, end du sikkert har mistanke om. Faktisk er de fleste ændringer på den ene eller anden måde forbundet med den måde, de dygtige spillere agerer på i spillet. Hvis en e-sport pro har et problem eller endda handler på en bestemt måde, vil Respawn tage noter.

Det kan manifestere sig i senere våbenrebalancering, karakterrebalancering, kortomlægning eller blot en omstrukturering af systemer og mekanik. Alt sammen til gavn for topspillere. Og det betyder ikke kun det absolut bedste af dem – højere konkurrenceniveauer overvåges også ofte af udviklerne for at scanne efter nye opdateringsideer.

Det er ikke til at sige, at spillere på lavere niveau ignoreres. Faktisk har Respawn et meget effektivt system til at indsamle feedback, som nogle spillere bruger til at rapportere problemer. Hvis der indsamles nok problemer, kan de finde en løsning. Men det ser ud til, at professionelle spilleres adfærd er meget mere sigende for udviklerne end almindelig spillerfeedback. 

Ikke at det er dårligt eller noget.

Konklusion

Indflydelsen er enorm, og ikke nødvendigvis på den måde, du ville forvente. Det er bare, at spillet blev mere synligt for den større offentlighed og også udviklerne, da det kom ind i e-sport. Dette fænomen er heller ikke begrænset til Apex. Sådan er det med mange spil, og Apex Legends er bare et meget sigende eksempel.

 

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Andre spil