Hvordan var artiklen?

1717100cookie-tjekMindful Tech: At finde en balance mellem produktivitet og digitale distraktioner i studier
Teknologier
2023/08

Mindful Tech: At finde en balance mellem produktivitet og digitale distraktioner i studier

Studerende kan nu få information og underholdning, som måske er uden for deres rækkevidde lokalt takket være den udbredte udbredelse af smartphones, tablets og bærbare computere. For eksempel kan studerende bruge professionelle online opgaveskrivningshjælpewebsteder som https://studybay.com/ at hjælpe med opgaver online. Men brugen af ​​disse enheder kommer også med distraktioner, såsom sociale medier, der nemt kan holde enhver hooked.

Én studere afslører, at det at bruge mere tid på enhver digital enhed gør eleverne mindre tilbøjelige til at afslutte deres lektier. Hvis du brænder for spil, hvad enten det er video- eller pc-spil, kan du også blive et offer for sociale distraktioner. Den gode nyhed er, at du kan bruge digitale enheder, forblive produktiv og holde disse distraktioner på afstand. Hvis du bruger din tid på at spille, men ønsker at undgå disse digitale distraktioner, mens du studerer, så læs videre for at finde nogle nyttige lektietips som kan hjælpe dig med effektivt at undgå kontraproduktive digitale distraktioner, mens du studerer.

Kan spil påvirke din studiebalance?

Hvis du elsker spil, så vil du blive glad for at vide, at det at spille spil har sine positive aspekter. Eksperter afslører, at spil kan hjælpe med at udvikle kognitive evner - de færdigheder, din hjerne bruger til at tænke, lære, huske og løse problemer.

De fleste spil byder ofte på udfordringer eller gåder, som du skal finde ud af, og ved at løse disse gåder bliver din hjerne bedre til at tænke logisk og finde løsninger. På den anden side kræver nogle spil hurtige evner. Disse spil hjælper din hjerne med at tænke hurtigt under pres, hjælper dig med at holde fokus, planlægge hurtigt og strategisk og blive kreativ.

Overdreven spil kan dog have en negativ indvirkning på din studierutine. Forskning viser den tidskrævende karakter af nogle spil kan få eleverne til at forsømme deres opgaver. En anden undersøgelse afslører, at spil, især sene natsessioner, kan forstyrre søvnmønstre og have en negativ indflydelse på søvnkvaliteten. Effekten er, at eleverne vil opleve nedsat kognitiv funktion og måske ikke er opmærksomme i undervisningen, hvilket påvirker deres faglige præstationer.

Sådan finder du en balance mellem produktivitet og digitale distraktioner i studier

At forblive fokuseret på dine studier med dine telefoner, bærbare computere og tablets ved siden af ​​dig kan virke svært, men det behøver det ikke at være. Sådan reducerer du distraktioner og fokuserer på dine studier. 

1. Hold dine enheder væk

Der er intet så fristende som at have noget, du længes efter, ved siden af ​​dig. Når det kommer til at studere, kan det være fristende at beholde dine digitale enheder, især din telefon, da du kan få meddelelser og opkald, der kan tiltrække din studietid. For at undgå dette skal du holde dine enheder ude af syne. 

Ved at oprette en "enhedsfri zone" til at studere skaber du indirekte et fredeligt sted, hvor du kan koncentrere dig uden afbrydelser som at tjekke efter beskeder, notifikationer eller sjove apps. Udover dette giver du din fulde opmærksomhed til dine akademiske opgaver og bøger. Resultatet er, at du vil forstå tingene bedre, huske, hvad du lærer, og få dit arbejde gjort hurtigere og mere effektivt. 

2. Sæt grænser

Med enkle ord, at blive produktiv, når du studerer, selv med dine digitale enheder omkring dig, kræver selvdisciplin og viljestyrke. Ifølge Review.org, 65 % af amerikanerne, selv studerende, sover med deres telefoner. Det betyder, at oprettelse af en enhedsfri zone muligvis ikke er mulig for de fleste elever. 

Hvis du befinder dig i denne kategori, kan det være en god idé at sætte en klar grænse for, hvornår du skal bruge din mobilenhed. Undgå spil, brug af dine bærbare computere eller tablets, når du skal aflevere vigtige opgaver eller universitetskurser. Alligevel er det lettere sagt end gjort, især når dine telefoner bliver ved med at bippe ved siden af ​​dig. Den nemmeste måde at sætte grænser, der kan give positive resultater, omfatter:

  1. Bestem dine studiemål for at hjælpe dig med at forblive fokuseret og motiveret
  2. Indstil en studietid
  3. Deaktiver underretninger
  4. Indstil din enhed til DO Not Disturb
  5. Eller sluk dine enheder
  6. Før en log for at spore udviklingen af ​​dine grænseresolutioner

 

3. Opret et struktureret studieskema

Ved du hvorfor spil har forskellige niveauer? Det er ikke kun for at holde spillere konstant udfordret, men også for at bevare deres interesse, nysgerrighed og engagement. Det samme gælder også for studier. For de fleste studerende, uanset om det er på universitets- eller gymnasieniveau, kan studier være en kedelig aktivitet, og den nemmeste måde at forblive underholdt på er at bruge deres digitale enheder til at få hurtig underholdning. 

studieskema

For at undgå denne situation skal du dele din studietid op i veldefinerede intervaller, ligesom Pomodoro Teknik. Fordel din studietid ofte omkring 25 minutter og derefter holde en kort pause. Ved at dele din tid op i overskuelige dele kan du undgå at føle dig overvældet og bevare dit fokus. På denne måde bliver dine studiesessioner som en række opnåelige mål, ligesom at fuldføre forskellige udfordrende niveauer i et spil.

4. Studer med en partner

To ting at studere med en partner gør for studerende er at hjælpe dem med at holde sig ansvarlige og studere i et fokuseret miljø. Når man studerer med en partner, holder man hinanden ansvarlige for at holde sig på rette spor og minimere distraktioner. Denne gensidige forpligtelse kan reducere fristelsen til at engagere sig i digitale distraktioner markant. Ydermere, når I begge er dedikerede til at studere, bliver det mindre sandsynligt, at nogen af ​​jer vil introducere distraktioner, der kan hæmme produktiviteten.

Men succesen med denne tilgang afhænger typisk af, hvilken type partner du vælger. De fleste studiepartnere deler muligvis ikke din forpligtelse til produktivitet. Hvis din partner også er en gamer, skal du sikre dig, at du har de samme mål for at sikre, at dine studiesessioner er produktive. Sørg også for at:

  • Diskuter og fastlæg grundregler, som hvornår og hvor længe du skal studere, og hvordan du vil klare pauser og fritidsaktiviteter.
  • Hvis du føler, at distraktioner kommer snigende, eller en af ​​jer afviger fra den aftalte plan, så tag fat i problemet åbent og respektfuldt.
  • Folk har forskellige opmærksomhedsspænd og tolerance for distraktioner. Tag hensyn til din partners behov og præferencer, mens du planlægger studiesessioner. 

studere med en partner

På den anden side, mens studier med en partner kan hjælpe dig med at finde en balance mellem produktivitet og digitale distraktioner, skal du jævnligt vurdere, hvordan det påvirker din produktivitet og overordnede studieoplevelse. Hvis du opdager, at det hjælper dig med at holde dig på sporet, så fortsæt tilgangen. Hvis ikke, overvej at foretage justeringer.

5. Behandl dine digitale enheder som en belønning

Det mener psykologer folk er motiverede, når belønninger kommer ind i ligningen. Som mennesker ønsker vi at modtage anerkendelse for vores handlinger og indsats. Så når incitamenter kommer ind i billedet, er det mere sandsynligt, at folk fortsætter med at udføre disse handlinger for at opleve belønningerne igen. Derfor er belønningsmotivationsinstinktet medfødt. Det betyder, at når det involverer studier, kan det være en yderst effektiv strategi at behandle dine digitale enheder som belønninger til at finde en balance mellem produktivitet og digitale distraktioner, mens du studerer. 

Hvordan? At vide, at du vil have mulighed for at deltage i fornøjelige aktiviteter som gaming efter at have afsluttet dine studieopgaver, kan gøre dig mere fokuseret og målorienteret. Udover dette vil du naturligvis stræbe efter at løse dine opgaver effektivt for at tjene din velfortjente fritid.

Afsluttende tanker

Digitale teknologier er essentielle i nutidens big data-æra. Derfor kan eleverne muligvis ikke gøre op med det. At sætte grænser, skabe et struktureret studieskema, studere med en partner og bruge belønningsdrevet kan hjælpe eleverne med at balancere produktivitet og digitale distraktioner. Husk dog på, at alle er forskellige, og det, der virker for dig, er måske ikke det samme værd for en anden. Så sørg for at skræddersy din studiestrategi til dine præferencer og find den balance, der giver dig mulighed for at dygtiggøre dig i dine studier, mens du stadig nyder din digitale underholdning.

Referencer

Collins, B. (2020, 3. marts). Pomodoro-teknikken forklaret. Forbes. https://www.forbes.com/sites/bryancollinseurope/2020/03/03/the-pomodoro-technique/

Gentile, DA, Lynch, P., Linder, JR, & Walsh, D. (2004). Virkningerne af voldelige videospilsvaner på unges fjendtlighed, aggressiv adfærd og skolepræstationer. Journal of Adolescence, 27(1), 5–22. https://doi.org/10.1016/j.adolescence.2003.10.002

Kerai, A. (2023). 2023 Mobiltelefonbrugsstatistikker: Morgenerne er til meddelelser. Anmeldelser.org. https://www.reviews.org/mobile/cell-phone-addiction/

Kowal, M., Toth, AJ, Exton, C., & Campbell, MJ (2018). Forskellige kognitive evner vist af actionvideospillere og ikke-spillere. Computere i menneskelig adfærd, 88255-262. https://doi.org/10.1016/j.chb.2018.07.010

Mcleod, S., PhD. (2023). Operant konditionering: Hvad det er, hvordan det virker og eksempler. Simpelthen psykologi. https://www.simplypsychology.org/operant-conditioning.html

Mere tid på digitale enheder betyder, at børn er mindre tilbøjelige til at afslutte lektier.(2016, 16. oktober). Science Daily. https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161021122236.htm

Weaver, E. (2010, 4. april). Effekten af ​​videospil forud for søvn på teenagers søvn. PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2854707/

 

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Anden teknologi