Hvordan var artiklen?

17117314cookie-tjekEt par spil med god aseksuel repræsentation
Spil
2023/05

Et par spil med god aseksuel repræsentation

Desværre er der ikke ret mange videospil med god aseksuel repræsentation. Mens jeg undersøgte spil, der ville kvalificere sig, fandt jeg nogle få, hvor karakterer blev "kodet" som es, og der er nogle få spil, hvor karakterer omtales som es i materiale uden for spillet, men dette vises ikke i spillet, men overalt deres identitet vises, så alle spillere kan se dem. Der er to karakterer, vi vil fokusere på denne gang: Parvati fra Outer Worlds og Jocasta fra a Dream of Shadowlands.

Parvati er ukønnet (også kaldet "ace"), en detalje givet til hende af L'Etoile. Dollarhyde, som også er es, gav Parvati en mere "personlig stemme." Dollarhyde beskrev, at hun følte sig "heldig", fordi hun var i stand til at "arve" skriveopgaverne for denne karakter på grund af dette. En af hendes replikker, hvor Parvati fortæller om, hvordan andre behandler hende som en robot, afspejler Dollarhydes egne oplevelser. Både Parvati og Dollarhyde er begge aseksuelle, og hun sætter sig på samme måde ind i forfatterskabet ved at gøre Parvati på samme måde bange for at tale med den person, hun kan lide. Da Dollarhyde skrev de romantiske elementer i Parvatis historie, nærmede sig Dollarhyde dette med det perspektiv, at en ven gav råd og "faciliterede gode oplevelser" til dem, de holder af. Detaljerne om Dollarhydes seksualitet blev mere kendt som et resultat af interviews på grund af Parvati (og i forlængelse heraf Dollarhydes) popularitet, som hun outrede sig selv under. Da Parvati afslører sin aseksualitet for spilleren, forhindrede Dollarhyde med vilje spillere i at have muligheden for at opføre sig bigot over for Parvati. Dollarhyde forklarer, at det skyldes, at hun ikke ønskede, at spillere, der var relateret til Parvati, skulle få "tæppet [trukket] ud under dem." Parvati blev valgt til at blive introduceret til spilleren tidligt, fordi hun var et "unik tilfælde af en Karakter." Dollarhyde citerede, hvordan de andre Companion-karakterer var mere "verdslige" end hende, og dermed er Parvati i stand til at fungere som "overraskelsens og glædens og rædselsstemmen" for spilleren, da de begge ser, hvordan verden er, og ingen af ​​dem er særligt velkendte med det. Andre personer involveret i skabelsen af ​​Parvati omfatter konceptkunstneren Hannah Kennedy, som hjalp med at designe hendes model, og kvalitetssikringstester Ariana Tavantzis, der gav "en masse" feedback.

Jocasta er min OC, og jeg har inkluderet hende med Kittys tilladelse i The Dream of Shadowlands, et indie-gyserspil inspireret af 90'er-anime-stilkunst. Du møder Jocasta først i kapitel 2, men det er først i kapitel 3, at det tydeliggjorde, at hun er es. Dette er vist med en nål hun bærer på sin jakke i spillerens andet møde med hende. Jeg sagde, at denne artikel ville nævne "et par" gode eksempler, og hvis ikke den, jeg selv påvirkede, havde vi kun ét. Spilindustrien, du skal gøre det bedre!

PS South Park: Stick of Truth giver dig mulighed for at spille en aseksuel karakter, hvilket er fantastisk. Blev gjort opmærksom på det i sidste øjeblik, men jeg vil helt klart regne dette spil for at have en god es-repræsentation. Godt arbejde, South Park!


Neira er en BLM-aktivist og også forfatter til YA/NA forstads Goth-pige-gyserromaner som Ravens drøm og den kommende Lola's Haunter.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Andre spil