Hvordan var artiklen?

1710729cookie-tjekDet er ikke for sent for Garten of Banban (det mest mislikede maskot-gyserspil) at forløse sig selv
Spil
2023/04

Det er ikke for sent for Garten of Banban (det mest mislikede maskot-gyserspil) at forløse sig selv

Hvis du er til indie-gamingfællesskabet, især indie-gyserspilfællesskabet, er du sikkert faldet over den farverige Garten of Banban-serie. (Der er to poster på skrivedatoen, med en tredje på vej.) Selvom du ikke selv har spillet spillene (de er ikke tilgængelige på konsoller, men kan findes i Steam, itch.io, Play Store og App Store) har du måske set din yndlingsstreamer på YouTube eller Twitch afspille den. Men tilsyneladende i næsten hver eneste samtale, der kan findes på internettet om dette spil, bliver Garten of Banban fornærmet eller latterliggjort af den ene eller anden grund. Jeg tror aldrig, jeg har set et indie-spil mere kritiseret og med så få forsvarsspillere, på trods af at jeg har været så viral i al min tid som gamer. Hvorfor har Garten eller Banban dette ry, og er der noget, der kan gøres for at fortryde skaden?

For de uindviede, lad os komme ind på det grundlæggende i, hvad Garten of Banban endda er. For at opsummere det kort, så falder Garten of Banban inden for kategorien maskot-gyserspil. Denne type spil har altid eksisteret, men Five Nights at Freddies er det, der virkelig blæste op for maskot-rædsel til den størrelse, den er nu. Andre maskot-gysertitler inkluderer Bendy and the Ink Machine, Hello Neighbor, Poppy Playtime, Roblox's Piggy, Rainbow Friends og det kommende Kandyland. I modsætning til mere traditionelle former for rædsel, er maskot-gyser populær blandt børn og meget salgbar på grund af dens afhængighed af farvestrålende maskot-gyserikoner; ofte ser disse maskotter sikre ud for forældre, der ikke er klar over det mørkere emneindhold (noget du aldrig kunne gøre med gamle rædselsikoner uden maskot som de åbenlyst forfærdelige Jason eller Freddy fra Elm Street), og derfor kan legetøj nemt placeres i børnegangene med legetøj butikker uden at virke malplaceret. Selvom jeg endnu ikke har set legetøj fra Garten of Banban på min lokale Wal Mart ved siden af ​​Freddy eller Piggy legetøjet, er det måske bare et spørgsmål om tid.

Det, man skal huske på ved disse maskot-gyserspil, er, at på trods af, at de markedsføres mod børn i modsætning til traditionel gyser, er de stadig i deres rødder. Uhyggen findes normalt ikke i gore (hvis medtagelsen ville gøre det sværere at markedsføre over for børn, selvom lejlighedsvise stænk af blod kan findes her eller der afhængigt af hvilket maskot-gyserspil du spiller). Disse spil er i stedet afhængige af jump scares og en lære, der er lige så forfærdelig som nogen af ​​de gamle traditionelle slasher- eller hjemsøgende film, der ofte involverer myrdede børn eller ansatte, der er drevet til sindssyge. Garten of Banban er ikke anderledes og ligger i en børnehave kendt som Banban's Kindergarten. Børnehaven lukkede, fordi flere børn forsvandt inde i den. I spillet vil spilleren påtage sig rollen som en forælder (i noter antydes det, at du spiller for en mor), der leder efter dit forsvundne barn. Under begivenhederne i de to første poster skal spilleren unddrage sig børnehavens farverige kæmpemaskotter og løse gåder ved hjælp af en drone, mens du går dybere ind i børnehaven for at løse mysteriet om, hvad der skete med børnene.

Så hvor kommer striden ind? Til at begynde med blev Garten of Banban af mange spillere anset for at være en kynisk kontanter på grund af længden af ​​indtastningerne og den grafiske stil. Den første Garten of Banban kunne nemt gennemføres inden for femten minutter, og den havde en mulighed på menuen for at købe dyre t-shirts med Banbans logo på skjorterne. Efter at være blevet kritiseret for dette kyniske trick, fjernede udviklerne linket til merchandise-butikken, men skaden i form af PR var sket. Grafikken i spillet blev også betragtet som uimponerende, hvor flere YouTubere beskyldte udviklerne for at genbruge aktiver i stedet for at skabe deres egne.

Euphoric Brothers-udviklerteamet så ud til at have deres kritikere i tankerne, da de udgav Garten of Banban 2, som er meget længere end den første og har mere gameplay. Selvom det stadig kan slås på under to timer (den tid, Steam tillader at have spillet et spil, før det kan læses for en refusion), er det et stort spring fra de femten minutter af den første rate. Der er også nogle smarte puslespil og nogle yndige baby Opila-fugle.

Et andet stridspunkt drejer sig om maskoternes uhyggelige design sammenlignet med anden maskotrædsel. Og selvfølgelig er Banban og Opila Bird temmelig ikke-truende sammenlignet med nogle af de andre valg af maskotdesign, men dette er blot tendenserne til maskotrædsel taget til det yderste: Skab en historie, der objektivt set er rædselsvækkende og grotesk, men som aldrig viser meget blod og dæk alt med lyse farver og merchandiseable maskotter, som du kan markedsføre til børn. Mindre hadede titler som Poppy Playtime gør nøjagtig det samme, selvom Poppy Playtime har mere poleret grafik og skræmmende stemmeskuespil, hvilket sparer den for meget af den kritik, Garten of Banban får.

Et sidste stridspunkt, som denne artikel vil dække, er det andet spil, Euphoric Brothers lavede. Introvert a Teenager Simulator er et spil, der er blevet beskrevet af Banban-hadere som en skoleskyde-simulator. Dette er faktisk ikke sandt, da du ikke spiller for skoleskyderen, du spiller for en deprimeret teenager, der skal bestemme, om han vil blive ven med en potentiel skoleskydespiller og stoppe skyderiet i at finde sted, blandt flere andre afslutninger. Spillet har dog store mangler. Læs hvad denne Steam-anmelder Nekromorg (som endte med at give spillet en positiv anmeldelse) havde at sige: "Der er et plot, der involverer tunge emner såsom selvmord og skolevold, og så har det karakterer, der tilfældigt poserer og eksploderer...Der er en pige, der opfører sig helt genert og tilsyneladende nærer romantiske følelser for spillerkarakteren, og så bliver hun til en kæmpe ulv, samler ham op og flyver med ham gennem nattehimlen, mens lo-fi-musik spiller." Ting som dette kan helt sikkert få nogen til at spekulere på, om Euphoric Brothers behandler emnet for et skoleskyderi med den seriøsitet, det fortjener, men det er uretfærdigt at sige, at spillet glamouriserer skoleskyderier eller gør spilleren til side eller spiller som én. Mens Teenager Simulators hadere har al ret til at give udtryk for deres mening, og de er meninger, der er gyldige, er der meget mere værdige mål (som jeg er sikker på, de er enige om, dette er ikke ment som en kritik af folk, der ikke kan lide Teenager Simulator) for at annullere dette emne, såsom GOP-politikerne, der hellere vil forbyde bøger og videospil, der gør alt for at beskytte vores skoler mod våben.

Hadet til Garten of Banban blev så meget, at Euphoric Brothers den 11. marts 2023 meddelte brødrene, at de tog en midlertidig pause fra Twitter. Med henvisning til dødstrusler mod dem og deres familier tweetede de: "For at henvende sig til elefanten i rummet, hvad der forårsagede alt dette er, at vores spil er blevet for populært og succesfuldt til visse store skikkelser i den del af indie-gysersamfundet. De har konstant våbenet deres massive tilhængere mod os...Det er trist, hvordan nogle af deres fans følger deres spor blindt med fuldstændig ignorering af moralen i deres handlinger, og hvor virkelig forfærdelige/giftige disse mennesker er. Vi håber, at samfundet snart vil vågne op og ændre dette...Det er værd at nævne, at det hele er imod, at to brødre i skolen arbejder non-stop og helt alene på et 100% personligt budget. Hvis du går tilbage, vil du opdage, at vi ikke har skadet nogen og ikke gjort noget forkert; alt, hvad vi gjorde, var at udgive et gratis spil...Vi lukker ikke kontoen for at forhindre personefterligning. Intet vil ændre sig med hensyn til spillet. Udviklingen af ​​Banban vil fortsætte som normalt. Vi giver ikke op på vores drøm."

Euphoric Brothers rejser en god pointe, når de nævner, at de ikke har skadet nogen. Usagt er, at flere af deres konkurrenter i maskot-gyserscenerne har skadet andre. Udviklerne af Poppy Playtime (et spil, som Garten of Banban ofte bliver beskyldt for at plagiere) Mob Gaming måtte undskylde sidste år, efter det blev afsløret, at de mobbede en animator (Ethan aka Ekrcoaster på hans platforme) på grund af, at han ikke ville arbejde med dem . Mobningen blev så forfærdelig, at Ethan tjekkede sig selv ind i terapi. Han var kun femten, da dette skete. Kindly Brothers, udviklerne af den enormt populære Bendy and the Ink Machine, fyrede XNUMX af deres arbejdere uden varsel, efter år med et giftigt arbejdsmiljø, som inkluderede, at CEO Mike Wood åbenlyst fornærmede sine ansattes hårde arbejde. I modsætning til Mob Gaming har Kindly Beast aldrig undskyldt eller forsøgt at gøre det op med deres ofre. Folk tilgiver Kindly Beast, fordi deres spil er af høj produktionskvalitet, på trods af at Kindly Beast objektivt set er langt mere skumle end noget, Euphoric Brothers gjorde med Garten of Banban.

Så nu kommer vi til det andet spørgsmål, jeg stillede i åbningen af ​​artiklen. Er der noget, Euphoric Brothers kan gøre for at vende Garten of Banbans negative modtagelse? Det tror jeg, der er. Her er mit uopfordrede råd til brødrene om den strategi, de kan gøre for at vende tingene. Det er en plan i tre trin, og ingen af ​​trinene involverer at ændre grafikken for at gøre tingene mere skræmmende. Her er de:

1: Indtil videre, omfavn Garten of Banbans status som et meme-spil, som folk kan lide "ironisk nok." Det betyder, at man ikke blokerer populære indholdsskabere som th3Badd3st (En af de største "Bantuber"-kanaler, der blev blokeret af Euphoric Brothers på Twitter), bare fordi de gør grin med Banban. Tag kritikken med godt humør og ignorer den. Hvis du følger hvert punkt på denne liste, vil den ironiske kærlighed til Banban i sidste ende blive oprigtig.

2: Forsøg ikke at sælge noget Banban (uden for selve spillene), før i det mindste historien om Banban, du forsøger at fortælle med moderen og de forsvundne børn, er færdig. Lad din indtægtskilde være fra folk, der køber selve spillet, ikke billige t-shirts med billeder af karaktererne. Det siger sig selv, at du ikke skal gøre noget med NFT'er eller mikrotransaktioner.

3: Dræb ikke nogen børn i Banbans historie. Garten of Banban markedsføres til børn. Det er fjollet, med klare farver, søde fugle og farvestrålende skurke, der er mere latterlige end truende. Forsøger at gøre, hvad Scott Cawthorne med succes gjorde med Five Nights of Freddies, hvor han satte døde børns sjæle ind i animatronics. er en fejl. Hvert andet billigt maskot-gyserspil fra Poppy Playtime til Rainbow Friends gik ad denne vej, og til sidst var det eneste, de gjorde, at bagatellisere noget, der burde være mørkt og foruroligende, og nægte at udforske konsekvenserne af det i deres historier, fordi de havde for travlt med at lave memes og markedsføre deres spil til fem-årige. Forestil dig, hvor originalt, hvor meget bedre ville det være, hvis alle børnene bliver fundet i god behold af spillerkarakteren? Du behøver ikke at have døde børns sjæle inde i maskotterne, du har allerede dette udtryk "Givanium" i spillet for at forklare, hvad der holder dem i live. (Måske er Givanium fremmed? Jeg ved det ikke, alt er bedre end døde børn!) Venligst, for Guds kærlighed og næste, bryd ikke den gamle kardinalregel for gammel rædsel, reglen der siger, at ingen hunde eller børn skulle dø i din historie.

Selvom jeg ved, at chancerne er små for, at Euphoric Brothers nogensinde vil læse denne artikel, følte jeg mig forpligtet til at skrive dette. Sandheden er, at jeg har tænkt på Banbans mærkelige plads i indie-spilkulturen, lige siden jeg læste broderens tråd, hvor han forklarede, hvorfor de forlod Twitter. Som en, hvis historier af og til er blevet kaldt cringe, fandt jeg mig selv i forhold til Euphoric Brothers situation... dette ville ikke være sket, hvis de rent faktisk havde såret folk, som Kindly Beast gjorde, men det har de ikke, så vidt jeg ved. af. Min kommende bog, Lola's Haunter, vil sandsynligvis blive selvudgivet i lighed med Ravns drøm. Alligevel er det et passionsprojekt, ikke et pengegreb. Jeg elsker virkelig min store heltinde Lola, og jeg forholder mig til hende og hendes eventyr. Jeg elsker det, og det er det, der tæller... fordi det er godt og smukt på sin egen måde, lige meget hvor skræmmende det er, uanset hvor "ironisk" nogle fans måtte være i deres kærlighed til det. Jeg ved, at der er mange fantastiske fans, der oprigtigt elskede Raven's Dream, som der vil være for Lola's Haunter. Hvis Euphoric Brothers forsøger at lave en smuk historie, så vil det stadig have været det værd, selvom det er "krølle".

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Andre spil