Hvordan var artiklen?

1711051cookie-tjekJeg håber, at Cooking Companions-efterfølgeren Dread Weight respekterer Mariah-slutningen på Cooking Companions
Spil
2023/04

Jeg håber, at Cooking Companions-efterfølgeren Dread Weight respekterer Mariah-slutningen på Cooking Companions

Advarsel! Læs ikke videre, hvis du planlægger at, men endnu ikke har spillet (eller set et gennemspil) af Cooking Companions eller dets DLC. Denne artikel indeholder store spoilere af plottet i begge disse spil.

Stadig her? Okay, lad os så fortsætte.

Udgivet tilbage i slutningen af ​​2021 efter en vellykket Kickstarter-kampagne, handler Cooking Companions om en gruppe ukrainske flygtninge, der flygtede fra forfølgelse i det tidlige 20. århundrede. Det er en visuel psykologisk gyserroman og datingsimulator, hvor du spiller for den onde Baba Yaga, mens den forgriber sig på og manipulerer flygtningene. Mange mennesker sammenligner dette spil med Doki Doki Literature Club på grund af genren og anime-kunststilen, men i modsætning til Doki er Cooking Companions ikke afhængig af en meta-historie for sin rædsel. Der er ingen tredje akt, der afslører, at "det hele bare er et spil", heldigvis. Selvom det twist virkede med Doki Doki, har jeg endnu ikke set det virke med nogen af ​​Dokis imitatorer. Når først "det er bare et spil" bliver kanon, kan det være svært at få spillere til at investere i verdensopbygningen og historien. Undertale bliver ofte nævnt som et tilfælde, hvor metahistoriefortælling virkede, men jeg vil påstå, at metaelementerne var en meget lille del af spillet og nemt kunne trækkes fra, og intet ville gå tabt. Folk elsker Undertale på grund af den hengivenhed, der er lagt i karaktererne, på grund af humoren og tragedien og på grund af det fantastiske gameplay og søde soundtrack. Metaelementet varer mindre end tre minutter og refereres aldrig igen.

I hvert fald, min pointe er, på trods af at mange lad os spille YouTube-kanaler, der sætter "The Next Doki Doki Literature Club" i deres videos thumbnail, så er Cooking Companions sit eget spil med sine egne unikke twists. Den er selvsikker i sin hud og føler intet behov for at regummiere den samme grund, som Doki gjorde. Men selvom det ikke er den fjerde vægbrydende meta, er Cooking Companions meget relevant for vores nuværende øjeblik, selvom dette skete helt ved et uheld.

Blot et par måneder efter, at spillet blev udgivet på Steam, lancerede Russian sin invasion af Ukraine i et forsøg på at vælte den demokratisk valgte regering i Kiev og annektere hele landet. Mens det ukrainske folk har kæmpet tilbage og hidtil forpurret Ruslands fremskridt, er millioner af ukrainske civile flygtet ud af landet for at søge tilflugt andre steder, og dødstallet og lidelserne har været katastrofale på niveauer, der ikke er set siden 2. Verdenskrig. Companions historie om en gruppe af ukrainske flygtninge, der bliver jaget og myrdet af Baba Yaga, er en præcis metafor for, hvad der sker i verden. Deer Dream Studios, spiludviklerne, er ikke selv ukrainere, men de har udtrykt deres sorg over situationen, ligesom de har linket til en velgørenhed redde liv i Ukraine.

Og alligevel havde de originale Cooking Companions en ekstremt deprimerende og kynisk slutning, hvor hver enkelt af de ukrainske flygtninge enten blev kannibaliseret, blev sindssyge og onde eller blev sindssyge, onde og derefter kannibaliserede. Baba Yaga vinder stort set i de oprindelige slutninger af spillet. Tragiske slutninger, hvor ondskaben vinder, er ret almindelig i gyser (gyser er den eneste genre, hvor det sker med hyppighed), men denne slutning var især deprimerende i betragtning af den situation, der sker i den virkelige verden.

Så du kan forestille dig min lykke, da DLC faldt, med en måde at ændre slutningen på det originale spil og give mindst én af de ukrainske flygtninge sejr over Baba Yaga. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvordan du kan opnå den slutning, da det ikke er det, denne artikel handler om, men jeg tror, ​​at det, der er bemærkelsesværdigt, er, at efter at hun (Mariah, veganeren og alles yndlingskarakter) på glorværdig vis dræber Baba Yaga, spillet gør en pointe med at fortælle os, hvordan hun vendte hjem til Ukraine og blev udvalgt til at repræsentere sit land i FN og hjalp med at skrive FN-charteret. Senere ledede hun en komité, der undersøgte grusomheder forårsaget af atypiske overnaturlige væsener og vidnede ved deres retssager for deres forbrydelser mod menneskeheden. Mariah ville dø i en alder af 9, omgivet af kære og tilfredshed.

Wow. Jeg elsker den slutning. Det var præcis sådan historien skulle være endt. I mørke tider som det, vi lever i, er opløftende rædsel som denne præcis, hvad vi har brug for, og hvad jeg ville ønske, der var mere af det. Hvilket bringer os til Dread Weight, efterfølgeren til Cooking Companions, som kommer til Kickstarter den 1. juni...

Jeg forstår det. Cooking Companions er et populært spil, og det ser ud til, at hvert indie-gyserspil er populært nok til at få en Game Theory til sidst udgiver en efterfølger, eller måske et par dusin efterfølgere, hvis du er Hello Neighbor. Jeg ser frem til Dread Weight, og jeg har afsat nogle midler, når det rammer Kickstarter. Jeg håber bare, det ikke falder i den fælde, som så mange franchisetagere falder i, hvor de ender med at ødelægge budskaberne og temaerne for, hvad der gjorde deres spil gode til at begynde med. DLC'en ændrede bestemt grundspillets temaer og budskab, men på en god måde sjældent set i andre gyserspil. Intet ville være mere deprimerende end for Dread Weight at afsløre, at "faktisk var Mariahs slutning ikke den kanon," eller "Baba Yaga overlevede det, og Mariahs offer var for ingenting." Five Nights at Freddies er det perfekte eksempel på en serie, der blev ved med at genoplive deres skurk i en så latterlig grad, at han nu lige så godt kan være Jason Voors fra fredag ​​den 13. Jeg ønsker ikke, at det skal ske for Cooking Companions. Hvis en Baba Yaga er nødvendig, hvorfor så ikke sige, at denne er en anden, måske endda en slægtning? Eller måske udforske en af ​​snesevis af andre slaviske mytologiske figurer. Der er en hel verden af ​​mytologi derude, som knapt er blevet berørt i vestlige medier om slavisk mytologi.

Så jeg glæder mig til Dread Weight, tag ikke fejl. Jeg håber bare, at uanset hvad der sker, så bliver Mariahs glorværdige sejr ikke fortrudt. Fred ud!

PS 

 


Neira er forfatter til YA forstæder goth pigeroman Ravens drøm.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Andre spil