Hvordan var artiklen?

1593331cookie-tjekRavenloft foretager ENDELIG et nyt overblik over de onde skildringer af Vistani og giver dem mulighed for at være gode
Nyheder
2021/06

Ravenloft foretager ENDELIG et nyt overblik over de onde skildringer af Vistani og giver dem mulighed for at være gode

En ting mange spillere er Dungeons & Dragons kunne blive enig om, at 2016's Curse of Strahd, selvom den var fantastisk på mange måder, var fuld af lort, når det kom til mennesker kendt som Vistani.

Vistanierne er en menneskelig variant inden for Ravenloft -verdenen. De er ikke direkte baseret på mennesker i virkeligheden og kan have enhver hudfarve, men kulturelt har de nogle ligheder med romanifolket. Så hvad er problemet? Vistanierne står over for fordomme fra andre mennesker og beskyldes for at være babydrabere. I stedet for at fremstille disse racistiske synspunkter som forkerte, siger Curse of Strahd faktisk, at de generelt har ret!

Den givne undskyldning var, at siden vistanierne tidligere tjente den onde Strahd, er der en forbandelse i selve deres blod, der gør dem onde. Den, der skrev Strandens forbandelse, besluttede, at det ville være en genial idé at male en hel gruppe mennesker som onde og overtroiske - fuldstændig tilsidesættelse af fri vilje.

Det er slemt nok at have følende ikke-menneskelige racer (som nisser og orker), der er universelt onde uden fri vilje. Det er dårlig teologi (som selv Tolkien ville indrømme i et brev til en fan, hvor han forklarede, at hans orker ikke var uigenkaldeligt onde) dårlig videnskab (determinisme, ideen om, at vi ikke har noget, vil være blevet afkræftet af mange forskere, herunder Einstein) og det er doven historiefortælling - som Extra Credits påpegede på YouTube. Så selvfølgelig er det stødende og umoralsk at gøre dette mod en menneskelig gruppe, nægte dem fri vilje og sige, at deres blod gør dem onde.

Meget hurtigt efter udgivelsen af ​​Curse of Strahd begyndte græsrodsopstanden fra spillerne. Mange DM'er besluttede, at de ville se bort fra den vanvittige skildring af Vistani, og spillerne gik til Reddit for at tale om at skabe gode Vistani -karakterer. Jeg har ikke læst Ravenloft -bøger, men jeg har hørt, at mindst en modig kontraktforfatter gjorde oprør mod den officielle skildring af Vistani og skabte et mere moralsk nuanceret samfund.

Efter sidste sommers protester mod raceretfærdighed og en forpligtelse fra Wizards of the Coast til at revurdere problematiske skildringer af race i Dungeons & Dragons, har de endelig taget ord på. Som beskrevet i Polygon er de problematiske skildringer af Vistanierne blevet fjernet fuldstændigt med offentliggørelsen af ​​Van Richten's Guide to Ravenloft. Vistanierne nægtes ikke længere den gudbeskyttede ret til fri vilje, som ethvert levende væsen har i det virkelige liv.

Vistanierne beskrives ikke længere som og babymordere, og deres religion respekteres i stedet for at blive fordømt som overtro. Vistani respekterer andre kulturer, og de har mange helte blandt sig. Og heldigvis har de ikke en “forbandelse over Strahd”, der ødelægger deres blod og gør dem onde. Læs Polygon -artiklen for at se de ændringer, der er foretaget i en anden berømt karakter rejst af Vistani, jeg vedder på, at fans af denne karakter vil omfavne disse ændringer.

Den smukke vistaniske kvinde afbildet ovenfor er nu meget mere tilbøjelige til at være en helt end en automatisk skurk, og det er en god ting. Spillerne er tilfredse med disse ændringer. Det er en god dag i den gotiske verden af ​​Ravenlpfy.

Andre nyheder