Hvordan var artiklen?

1498240cookie-tjekGennem rosenfarvede briller: Fabel
Nyheder
2021/05

Gennem rosenfarvede briller: Fabel

Jeg husker første gang, jeg hentede Fable, liggende på sofaen, Xbox-controller i hånden, allerede betaget af den smukke verden af Fable og lydsporets sødme. Jeg var nedsænket og jeg var forbløffet, og stadig værdsætter jeg dette spil næsten femten år senere.

Efter alle rettigheder Fable er et dårligt spil med hensyn til design. Kamp er klodset, der er lidt straf for dine handlinger, og for et spil, der er stolt af hårde beslutninger og moralens karakter, er de moralske dilemmaer, som spilleren skal vælge, i bedste fald trivielle. Systemer kan let misbruges, og de scenarier, du befinder dig i, er latterlige. Alligevel er spillet sjovt. Ikke gennem nogen form for genial gameplay, men gennem absurditet.

Det er svært at tro, at sådan et lavt spil ville være så behageligt, et spil hvor du kan få en kone ved ikke at gøre andet end at cykle gennem det samme sæt følelser, et spil hvor du kan misbruge landsbyer dag ud og dag ind og grine ved deres reaktioner.

Fabel: The Lost Chapters Gameplay [Del 1] | Fabler, gameplay, kapitel

Albions verden er forbløffende i sig selv, og det er værd at gennemføre bare for at absorbere landskabet og lytte til musikken. Fra den største by, der lider under en svækkende økonomisk kløft, Bowerstone, til det hjemsøgte Witchwood og dets lycanthrope-problem.

Fable forsøger altid at sigte mod en mellemgrund mellem absurd og seriøs i sin indstilling. Et godt eksempel på dette er teksten, der bruges til folks gravsten på en kirkegård. Her et par eksempler på fable s morsom skrivning:

"Du står på mit hoved."

”Tak fordi du læste denne grav. Nu bugger ud. ”

"Ingen mand kan holde vejret i ti minutter."

Metacritic gav dette spil en solid 85. Jeg er uenig, dette spil er forfærdeligt set fra et spildesignperspektiv. Det betyder dog ikke, at det ikke er behageligt.

Steam-fællesskab :: Skærmbillede :: Sunset in Witchwood, Albion

Andre nyheder