Hvordan var artiklen?

1497390cookie-tjekHvordan kunst skaber karakter i anime
Nyheder
2021/04

Hvordan kunst skaber karakter i anime

Vi har alle set det før - den generiske "anime" kunststil med tynde streger, brede øjne, overdreven hårstil osv. Osv. Det er generisk og vant til døden, men det virker. Denne kunststil er det, der gør anime, ja, anime. Det er en stil, der har udviklet sig gennem årene, men det er først, når anime afviger fra denne kunststil, at karakter og følelser kan realiseres fuldt ud.

Mob Psycho 100 har Mob, en psykisk, som hovedperson og fortæller historien om en teenager, der modnes gennem puberteten. Hans overvældende psykiske kræfter tjener som en metafor for den gennemsnitlige teenagers følelsesmæssige ustabilitet, og når den følelsesmæssige byrde bliver for meget, når hans psykiske kræfter deres højdepunkt.

Mob Psycho 100 'sæson 2 introducerer Mobs kæreste

De fleste af figurerne i showet er generiske og ensidige, og dette er på ingen måde negativt. Kunststil sætter dig op til at forvente noget forræderi eller medrivende, og historien leverer. Selvom den sekundære hovedperson, Arataka Reigen, er stolt af at narre folk til at tro, at han er en eksorcist i hans spiritus og sådan konsultationskontor, gør han det med gode intentioner, og det er i sidste ende kunstens enkelhed, der fortæller seerne dette . Kunsten skaber en følelse af, at Mob bare er en uskyldig teenager, der bor i et venligt samfund, og gennem hele sin skoleoplevelse løfter hans jævnaldrende ham normalt op i stedet for at trække ham ned. Men når fare kommer og truer freden i hans verden, vokser kunsten og annimationen uregelmæssig og grov, når Mobs følelser når bristepunktet, som om kunsten er en udvidelse af Mobs selv.

Mob Psycho 100 | Anime Amino

På den anden side tegner Studio Pierrot Hunter x Hunter på linje med anden anime bortset fra et par bemærkelsesværdige scener. Stiv dig selv, for der er spoilere foran! I hele den berygtede Chimera Ant-bue trækkes hovedpersonen Gon ned af følelsesmæssig sorg og skyld, fordi det hele bliver for meget for den 11-årige at håndtere. I stedet for at tage den fælles Shounen-trop for at overvinde alle odds og nå nye magtniveauer, som aldrig blev troet muligt, bryder han sammen og tabet af den eneste person, der er forbundet med sin far, bliver for meget. Musikken bliver tung, baggrunden bliver mørk, linjerne bliver tykke og livløse, og Gons øjne bliver et fuldstændigt tomrum. Det bliver klart, at Gon har mistet sin menneskehed, og kunststilen afspejler denne ændring ved at gøre tonen mørkere og mindske kontrasten mellem ham og baggrunden. Det, der engang var en livlig dreng, er nu bare et husk, og han genvinder aldrig menneskeheden tilbage, selv når buen slutter. For en serie, der bruger en fortæller meget liberalt, er det ændringen i kunstretning, der virkelig gør fortællingen for publikum.

billede

I disse øjeblikke er det ikke historien, der styrer ændringen i kunststil, men det er snarere ændringen i kunststil, der fortæller historien. For en vellykket anime skal karakter, lyd og kunstretning alle mødes for at skabe en meningsfuld historie, men i disse stressende og intense øjeblikke er det ubalancen, der forbliver i seerens sind længst. Kunsten er en afspejling af plot og karakter, og når der er for meget på spil, skal kunsten stræbe efter at repræsentere dette. Alt i alt, mens kunst i anime fortsætter med at udvikle sig og udvikle sig, er det dem, der bryder væk fra normen, der er så mindeværdige for publikum.

Andre nyheder