Hvordan var artiklen?

1497641cookie-tjekKontrapunkt: Ekstra kredit er forkert om orker
Nyheder
2021/04

Kontrapunkt: Ekstra kredit er forkert om orker

Nu har de fleste af os set videoen “Evil Races is Bad Game Design”, og vi har set Extra Credit's dristige og latterlige påstande om, hvordan moral i et fiktivt løb på en eller anden måde konnoterer dårligt spildesign. Jeg har kun et spørgsmål - hvordan? I løbet af det aginerende otte minutters lysbilledshow med skohornet politik og dydssignalering vedrører i alt nul sekunder begrebet spildesign.

               Sikker på, Extra Credits fremsætter nogle "gyldige" påstande, såsom hvordan orkerne er malet som onde, mens mennesker ikke er i Warhammer 40,000, bortset fra at det slet ikke er sandt. Denne påstand er fuldstændig falsk og idiotisk og viser en fuldstændig mangel på forskning i Warhammer 40,000's historie, hvor menneskerne, de formodede "gode fyre", er totalitære religiøse nidkære.

               Påstanden om, at onde fiktive racer (fra afspillerens øjne) på en eller anden måde er dårlige, er vel, dumfunded og ignorerer det primære ønske om kommando og erobring, der er forbundet med de fleste arter, der binder sig sammen. Er orker onde for at være onde? Ingen! Orker har deres stereotyper og træk, der er almindelige i hele historien, og disse inkluderer deres stammekammeratskab og deres imperialistiske ønske om at udvide land.

               Faktisk er det ofte den konstante krig mellem mennesker og orker, der gør et spil så lokkende. World of Warcraft's vigtigste salgsargument is den konstante krig mellem Orcs (Horde) og Humans (Alliance). Begge er spilbare, begge er nuancerede, begge tror, ​​at de er retfærdige i deres handlinger, og begge spiller en rolle i en evig krig. Er dette dårlige spildesign? Er dette dårlige historiedesign? Nej for helvede.

               Og hvad hvis Orcs bliver født onde? Det er trods alt et spil, og spil er ikke beregnet til at blive fyldt med kedelig socialpolitik for at tilfredsstille et par droner af Twitter. Når jeg spiller spil, er de iboende relationer mellem Orcs og racer i det virkelige liv det sidste, jeg tænker på, og en total ikke-faktor i, hvad der udgør godt spildesign. Og hvorfor orker? Glemte Ekstra Credits Goblins? Eller ville det give for meget mening?

               En stor antagonist er en, der tror, ​​at han er helten i deres egen historie. Ekstra Credits harper om valg af valg mellem godt og ondt, men det viser mangel på nuance i den gode / onde dynamik i fiktion. Alle kæmper for deres egne idealer, hvad enten det er det filosofiske resultat af højere ordens tænkning, et tribalistisk dogme af miljøet, som de blev født i, eller det animalistiske kamp-eller-fly-svar på farlige stimuli, og ingen af ​​dem udgør dårligt design . Hvad gør udgør dårligt design er troen på, at folk vælger mellem det binære mellem godt og ondt. Og at tænke på, at andre racer bør abonnere på de samme synspunkter på moral som mennesker, er for at være retfærdig en ret kolonial tankegang.

               Jeg, som mange andre, finder et spil for at nyde det. Hvis du vil indsprøjte irrationel politik i den, skal du gøre det, hvor ingen kan høre dig. I slutningen af ​​dagen vil jeg stadig skubbe mit virtuelle sværd gennem en fiktiv Orcs tarm, eller er det for racistisk?

Andre nyheder