Hvordan var artiklen?

1497381cookie-tjekEn introduktion til Kaizo Mario og dens samfund
Nyheder
2021/04

En introduktion til Kaizo Mario og dens samfund

Kaizo Mario er en unik type Mario-spil. I stedet for at få spilleren til at spille igennem gradvis hårdere udfordringer i et overskueligt tempo, er Kaizo Mario designet til at få dit håb op, så få dem til at gå ned, og mange mennesker nyder disse udfordringer.

Kaizo-genren er opdelt i to slags, men begge er normalt ROMhacks af Super Mario World. Der er den sande Kaizo, som er niveauer så vanskelige, at de kun kan blive slået ved hjælp af værktøjer, der gør det muligt for spilleren at indtaste tastetryk en ramme ad gangen. Disse spil er normalt afhængige af brugen af ​​fejl og menneskeligt umulige tricks for at forblive vanskelige på trods af at spilleren har fuld kontrol over Mario gennem brugen af ​​disse værktøjer. Den anden slags, som vi vil fokusere på, er kendt som en Kaizo Lite. Disse spil er menneskeligt mulige og har uhyre vanskelige platforme. Hvis du gerne vil se, hvor svært det er, her er et løb af Grand Poo World 2 på SGDQ2019, og er et af de mest kendte og højt ansete Kaizo-spil.

Vanskeligheden ved disse spil har skabt et fantastisk og nichefællesskab, hvor dets medlemmer skaber nye niveauer og spil designet til at frustrere og gøre andre medlemmer af samfundet rasende og undertiden skabe spil opkaldt efter et andet medlem. En af disse metoder opnås gennem "Kaizo Block", en blok, der er usynlig, indtil du rammer den, og som regel skjult i luften for spring, som du er tvunget til at forpligte sig til. Efter at have fundet Kaizo Block, skal spillerne huske sin position og finde ud af en alternativ måde at krydse springet på.

Genren og samfundet har et stærkt tema om aldrig at give op. Det forventes, at du vil dø snesevis af gange for at få det første spring rigtigt, og det første niveau alene kan være et synke på hundreder af dødsfald. Skønt de fremskridt, der opnås gennem erfaring og praksis, skaber en ubeskrivelig høj følelse af præstation. Det, der engang var en uoverstigelig bakke, bliver langsomt håndterbart, og det, der engang bare var håndterbart, bliver hurtigt let. Spillere af Kaizo-spil forventer denne udfordring, og de sulter efter den, skubber igennem fiasko efter fiasko for til sidst og stolt at sige, at de har opnået det umulige.

Når det kommer til spilfællesskaber, er der få, der kommer tæt på den positivitet og kammeratskab, der er til stede i Kaizo Mario-samfundet. Hvis du gerne vil undersøge mere om Kaizo-samfundet, kan streamere som f.eks GrandPooBear, Barbarous Konge og PangaeaPanga er fremragende personligheder og ofte spiller eller designer Kaizo-spil.         

Kaizo Mario World

Andre nyheder