Hvordan var artiklen?

1497720cookie-tjekEt svar på kontrapunkt
Nyheder
2021/04

Et svar på kontrapunkt

1596153141210107251438

Sidste uges artikel om Extra Credits var bestemt en meget populær artikel (ifølge algoritmen), og det fik mange mennesker til at tale. Det modtog også en vis tilbagesendelse, herunder et stykke af min kollega Dan (Counterpoint: Extra Credits is WRONG About Orcs.) Her er mit svar på hans stykke, og så i slutningen af ​​artiklen skifter vi emner til at tale lidt om Unsung Krigere. Jeg citerer hans punkter og prøver at svare på hver større. For at være retfærdig er jeg ikke uenig i hvert punkt, Dan har fremført.

”Som hvordan orkerne males som onde, mens mennesker ikke er i Warhammer 40,000, bortset fra at det slet ikke er sandt. Denne påstand er fuldstændig falsk og idiotisk og viser en fuldstændig mangel på forskning i historien om 40,000 Warhammer, hvor menneskerne, de formodede gode fyre, er totalitære religiøse nidkære. ”

Jeg har nul kendskab til Warhammer - så når Dan (som sandsynligvis har spillet en masse Warhammer) siger, at Extra Credits er forkert, når Orcs er onde i det, tager jeg hans ord for det. Så for nu kan vi være enige om, at Extra Credits faktisk er forkert i det mindste det. Komme videre.

"Påstanden om, at onde fiktive racer (fra spillerens øjne) på en eller anden måde er dårlige, er vel, dumfunded og ignorerer det primære ønske om kommando og erobring, der er forbundet med de fleste arter, der binder sammen."

Argumentet falder fra hinanden, når man ser på det faktum, at mennesker i mange af disse verdener, hvor orker næsten er universelt onde, IKKE erobrer krigsherrer, der præsenteres som lige så dårlige. For eksempel i Ringenes Herre er det orkernes land, Mordor, der er et ufrugtbart ødemark - mens hver anden race er fuld af frodig vegetation. Isenguard blev først et helvede hul efter Saruman inviterede orkene ind for at hugge træerne. Ingen steder vises orker, der lever i harmoni med naturen på den måde, som hver race er vist at leve. Derfor ringer falske ideen om, at ”åh, det er bare i spillerens øjne” (eller læser), at orkerne præsenteres uretfærdigt.

“World of Warcraft's største salgsargument ...”

Jeg er forvirret over, at World of Warcraft er nævnt som et kontrapunkt. World of Warcraft er et glimrende eksempel på Orcs gjort rigtigt. Ingen steder i Extra Credits-videoen eller i min artikel kritiserede vi WoW. I World of Warcraft er der mange gode orker. Derfor er kritikken af ​​iboende onde orker ikke rettet mod World of Warcraft. Faktisk er World of Warcraft et bevis på, at Extra Credits har ret i, hvorfor det er mere interessant at have gode og dårlige orker i stedet for bare dårlige.

”Og hvad hvis orker bliver født onde? Det er trods alt et spil, og spil er ikke beregnet til at være fyldt med kedelig socialpolitik for at tilfredsstille et par droner på Twitter. Jeg, som mange andre, finder et spil for at nyde det. Hvis du vil indsprøjte irrationel politik i den, skal du gøre det, hvor ingen kan høre dig “

Du kan lige så godt spørge, og hvad hvis vand var tørt, eller hvad hvis min bedstemor var en cykel. Hele pointen med min artikel og i Extra Credits-videoen er, at det er umuligt at være ond eller god, medmindre du har fri vilje. Jeg er også vild med tanken om, at de eneste mennesker, der holder af moral og politik i popkulturen, er et par Twitter-droner. Jeg antager, at Dan har hørt om komplekse historiespil som Life Is Strange, The Last Of Us, Bioshock og Undertale. Ikke alle spil skal være en tankeløs skyde dem op. Der er absolut steder for komplekse sociale problemer i videospil, og det er rimeligt at kritisere eller rose et spil baseret på hvordan det skildrer disse problemer.

”I slutningen af ​​dagen vil jeg stadig skubbe mit virtuelle sværd gennem en fiktiv Orcs tarm, eller er det for racistisk?”

Nej, det er ikke racistisk. Jeg har selv dræbt mange orc i Lord of the Rings videospil. Imidlertid skriver jeg også en bog om min halvgoblin halvmenneskelige pige (Marcilla, billedet ovenfor), og jeg sætter hende ind i videospillet Blu - et spil der indtil nu sandsynligvis kun havde onde nisser. Men Marcilla er en godhjertet person, der har fri vilje, og som har valgt at være god. Er det acceptabelt for kritikerne af Extra Credits-videoen, spekulerer jeg på, eller skal jeg placere Marcilla, hvor ingen kan høre eller se hende? Naturligvis vil jeg ikke gøre sidstnævnte.

PS Dan og jeg er Discord-venner, og vi har respekt for hinanden, selvom vi er uenige i spørgsmål. Jeg vil gøre det klart, hvis argumentets tone virker for aggressiv. Dette er trods alt One Angry Gamer. 😉

Andre nyheder