Hvordan var artiklen?

1496690cookie-tjek8 spil, du aldrig vidste, blev inspireret af bøgernes verden
Nyheder
2021/03

8 spil, du aldrig vidste, blev inspireret af bøgernes verden

Videospil har længe været i krydset mellem kunst og underholdning, og arven fra bøger, der har indflydelse på spil, antyder dette forhold. Et spil skal fortælle en god historie, så det er ikke overraskende, at litteraturens verden har haft meget at give spiludviklere gennem årene. Lad os se på nogle spil, som du måske ikke vidste var baseret på gode bøger.

1) Legend of Zelda

Spillserien hele tiden Legend of Zelda har fanget mange hjerter, men uanset hvor mange eventyr, du har haft ved at udforske disse puslespilfyldte verdener, har du måske ikke vidst, at denne fantastiske spilserie var inspireret af en litterær figur.

I den litterære verden er der kun en Zelda - Zelda Fitzgerald, hustru til F. Scott Fitzgerald og en forfatter i sig selv. Zelda skaberen Shigeru Miyamoto har ofte talt, hvordan Zelda Fitzgerald dannede inspiration til sin spiloprettelse, og han blev stærkt påvirket af hendes roman Red mig valsen.

2) Witcher

The Witcher er en fordybende actionbaseret RPG, der nydes over hele kloden, men i Polen er figurerne i Witcher-fortællingerne lige så kendte fra en række historier. The Witcher startede livet som en samling noveller, der voksede til fuldt dannede romaner.

"Efter tilpasningen af ​​disse fortællinger til et bedst sælgende videospil begyndte verden at lægge mærke til dens litterære oprindelse, og Witcher-serien er blevet oversat til mange sprog over hele kloden," siger Mark A. Dingman, en forfatter på OXEsays og Academized.

3) Parasit Eve

Uhyggeligt overlevelsesspil Parasit Eve blev udviklet i Japan, og det følger rejsen fra politibetjent Aya, der kæmper mod en dæmonisk praksis, der vises i kvindelig form. Dette uhyggelige spil er drevet af en fantastisk historie, så elskere af spillet vil ikke blive overrasket over at høre, at det er baseret på en bog. Faktisk er Parasite Eve spillet en åndelig efterfølger til en roman med samme navn - så tag lidt paperback på lidt baghistorie på et spil, du elsker.

4) Mørke sjæle

Udfordringen med at kæmpe dig mod slutningen af ​​dette super-vildt spil er beslægtet med at læse en episk fortælling som krig og fred. Dark Souls ry som et hardcore-spil har gjort det elsket blandt ægte spillere. "Dens mareridtmonstre og uhyggelige omgivelser tager deres inspiration fra en japansk manga ved navn Berserker," siger Henry Hammond, en spilekspert hos Boomessays og Enkel grad. "At hente disse tegneserier afslører en fantastisk lighed i design."

5) Spec Ops: The Line

2012 FPS Spec Ops: The Line fremstår som en klassisk skydespil i en actionfyldt krigstid, men spillere i spillet bliver hurtigt nedsænket i denne verden takket være den stramme fortælling og karakterudvikling, der bringer dette spil sammen. Skaberne af spillet trak på en klassiker af den koloniale genre - Joseph Conrad's Heart of Darkness - når de begynder at skabe den rystende tone, dette spil er kendt for.

6) BioShock

BioShocks dystopiske verden udfolder sig langsomt for spillerens øjne og afslører det snoede død af et kapitalistisk samfund fra 1920'erne. Udviklerne tog deres inspiration til denne indstilling fra Ayn Rands kontroversielle klassiker Atlas Shrugged og grådighedsfilosofien såvel som den svingende 20'ers ramme, hvor Rand var placeret, kom alle ind i spillet. Der er også et nik til bogen gennem den tilbagevendende karakter Atlas.

7) Dr. Jekyl og Mr. Hyde,

Nintendo's 1988-spil Dr. Jekyl og Mr. Hyde er blevet berygtet som et af tidenes værste spil - dets komplekse plot og ufortolkelige gameplay betød, at det var et øjeblikkeligt flop, der voksede til en kulturel klassiker. Inspirationen til spillet - en victoriansk roman af Robert Louis Stevenson - kan muligvis forklare dette sjældne misfire fra Nintendo, da Stevensons arbejde ikke var bedst egnet til videospiltilpasningen.

8) Call of Cthulhu

Dette spil i 2018 var en kraftfuld efterfølger til et tidligere spil, der kun antydede den uhyggelige verden af ​​Darkwater Island. Som titlen antyder, blev denne efterfølger og dens første rate stærkt inspireret af HP Lovecrafts arbejde. Gennem en række bøger introducerede Lovecraft os for den mytiske skabning Cthulhu, og indstillingen for disse spil er stærkt baseret på Lovecrafts mest uhyggelige placeringer.

Der har du det - den skjulte forbindelse mellem bøger og spil. De bedste spil skaber fordybende verdener med mindeværdige figurer - en historiebogsverden, som du kan udforske.

Lauren Groff er forfatter på Bedste essayservices og Opgaveskrivningstjenesteanmeldelser. Hun har udgivet poesi og prosa på en række trykte og digitale steder og er inspireret af de kulturelle skæringspunkter mellem kunst, litteratur og spil. Hun er også korrekturlæser på Forskningspapir hjælp service.

Andre nyheder