Hvordan var artiklen?

1496550cookie-tjekEn kold konsolkrig: Hvorfor Xbox vs Playstation nu handler om loyalitet
Nyheder
2021/02

En kold konsolkrig: Hvorfor Xbox vs Playstation nu handler om loyalitet

I 1990'erne var konsolkrigene i fuld gang. Nintendo og Sega var med deres flagskibskonsoller involveret i et våbenkapløb, der hver forsøgte at overgå de andre med mere kraftfulde produkter, mere fængslende spil for at nå en voksende hær af spillere. I 2020 har dette landskab dog ændret sig. De store spillere i konsolverdenen, nu Microsoft og Sony har tilsluttet sig Nintendo, skifter deres fokus væk fra konsoller og på spillere og finder nye modeller til at opnå global spildominans. Vi ser på, hvordan dette landskab ændrer sig, og hvorfor konsollen bliver en anden tanke for disse spilgiganter.

Skyens stigning

Naturligvis er teknologi en drivkraft for innovation i spilbranchen, og skyens stigning har gjort det muligt for spilvirksomheder at bevæge sig væk fra en hardwarecentreret model og dermed mindske konsolens magt til at drive markedet. "Forbedrede netværkshastigheder har betydet, at spillere nu kan spille det spil, de vælger, hvor som helst og når som helst," siger Thomas Ross, journalist hos Skriv My X og BritStudent. "Udnyttelse af skyen har skabt et grundlæggende skift i, hvordan spilvirksomheder er i stand til at nå deres publikum."

Et skift til abonnementsmodeller

Skyen har muliggjort et stort skift. Det ord fra Phil Spencer, den administrerende vicepræsident hos Microsoft Gaming, fortalte: “Hvis nogen købte en original Xbox One fra os på lanceringsdagen, og de køber og spiller spil, behøver jeg ikke sælge dem en S. Jeg gør ikke har brug for at sælge dem et X, ”hævdede han, hvilket tyder på, at skiftet fra konsoller til abonnementer var kernen i konsolkrigen.

På traditionelle vilkår overgik Playstations tidligere generationskonsol, PS4, sin Xbox-konkurrent. Mens PlayStation havde travlt med at sælge konsoller, ændrede Microsoft dog reglerne for engagement. Microsofts model skal nu samle så mange spillere som muligt, uanset hvilken konsol de spiller på. Kæmpe spring i netværkshastigheder har gjort det muligt for spil at finde sted mere og mere i et online miljø, hvilket betyder, at isolerede konsoller ikke længere er hjemmet for spil - Nu er nettet, hvor spillere mødes og spiller.

Dette ændrede landskab betyder, at Sony og Microsoft i stigende grad tjener penge på abonnementsmodeller til deres spilverdener. Ved at opkræve spillere et månedligt gebyr bliver disse mærker mere og mere økonomisk uafhængige af konsolesalg og stoler mere end nogensinde på kundeloyalitet.

Løbet for loyalitet

Løbet om loyalitet mellem titanerne i spilverdenen har stor indflydelse på, hvad kunderne kan forvente af disse mærker. Microsoft er blevet mere fokuseret end nogensinde på at producere fantastiske spil og levere upåklagelig kundeservice for at gå med det. Med en ny "Play Anywhere" -model kan spil, der udgives af Microsoft, nu afspilles på tværs af pc'er og Xbox'er, som kunden ønsker.

I mellemtiden appellerer Sonys nye flagskib PS5 tydeligt til et konsolemarked. ”Sonys model for salg er stadig afhængig af konsoller som drivkraften i spil,” siger Josefina Kelley, en spilekspert hos 1 dag2 skriv og Tildelingshjælp, “Så de har skabt det mest tiltalende produkt på markedet.” Ikke desto mindre tilbyder Sonys PlayStation Plus-netværk gamere en abonnementsbaseret tjeneste, der får adgang til gamle spil og en onlineverden.

Eksklusivitetsmodellen

En måde, hvorpå Sony har bekæmpet Microsofts skift til en abonnementsmodel, er ved at fordoble eksklusiviteten og sikre, at der stadig er et marked for deres konsoller. Dette var modellen med PS3, da den massive franchise Grand Theft Auto næsten blev en PlayStation-eksklusiv, og Microsoft blev tvunget til at plaske ud for at stoppe det, og det fortsætter ind i dag. PS5 indeholder en række eksklusive spil, fra Naughty Dog's The Last Of Us til God of War fra Santa Monica Studio.

For øjeblikket betyder eksklusive PlayStation, at der er en sikker markedsandel for PlayStation. Men det er stadig at se, om Xbox kan trække brugere med deres skybaserede spilverden.

Krigen er ikke forbi

Med hensyn til konflikt ser det ud til, at teatret er skiftet. Mens Sony fortsat er investeret i en konsolmodel, er Micrsosoft i forkant og vender deres fokus væk fra platformen og over på den kortvarige verden af ​​internettet. Spillere er kernen i Microsofts strategi, mens Sony stadig kan fokusere på spil.

Regina Wheeler er teknologiforfatter hos Dissertationsskrivningstjeneste og Nextcoursework.com. Hun startede sin spilkarriere på PlayStation 1 og holder stadig vintagekonsoller kære i sit hjerte. Flere af hendes banebrydende arbejde kan findes på Skriv min afhandlingon.

Andre nyheder