Hvordan var artiklen?

1496240cookie-tjekSådan forlænges din eksterne harddisks levetid
Funktionalitet
2021/01

Sådan forlænges din eksterne harddisks levetid

En ekstern harddisk kan være en af ​​de bedste udvidelser til din computer. Når alt kommer til alt er dette stedet, hvor du finder den nødvendige plads til at gemme alle dine personlige fotos og videoer eller bruge den til professionel brug. Eksterne harddiske giver brugerne et praktisk alternativ til datalagring. De kan vare i årevis, er bærbare og er en billig mulighed sammenlignet med SSD'er. Det er ingen overraskelse, hvorfor markedet tilbyder en bred vifte af muligheder for brugere, der foretrækker specifikke specifikationer for harddiskens datakapacitet, størrelse og stil.
Selvom der ikke er nogen specifik figur af eksterne HDDers forventede levetid, vil de stadig helt sikkert blive beskadiget over tid. Harddiske kan let gå ned, mislykkes og dø, da de er lavet af bevægelige komponenter, der er sårbare over for mekaniske og fysiske fejl. I gennemsnit er en harddisks forventede levetid ca. 6 år. Hvis harddisken svigter inden den, kan det nogle gange være producentens skyld. Men tilsyneladende skyldes det i de fleste tilfælde vores daglige opførsel. Så længe vi opretholder korrekt vedligeholdelse af drevet og fanerne ved eksterne trusler, kan vi nemt forlænge dets levetid.

1. Håndter forsigtigt:

Som vi ved, er den hurtigste og mest udbredte måde at ende med en mislykket harddisk på fysisk skade. Når de udsættes for selv den mindste forstyrrelse, kan de bevægelige dele på harddisken fungere forkert. Derfor skal brugere af stationære computere under ingen omstændigheder selv fjerne harddisken fra computerkassen, når den er installeret. Derudover skal du være forsigtig, når du håndterer drevet, uanset om du bruger en bærbar eller stationær computer. For at sikre den største forsigtighed skal du holde det et sted væk fra mulighederne for fysisk skade.

2. Kontrolvarme:

At holde de fysiske skader til side, overophedning er et andet problem, der kan forårsage harddiskfejl. Oftere end ikke kan stigende temperatur forekomme på grund af utilstrækkelig ventilation, ekstrem vejr, miljø med overophedning og så videre. Alle computerkomponenter, inklusive drevet, er udstyret med et præcist interval for optimale temperaturer. Når drevets temperatur overstiger området, er det tilbøjeligt til at blive beskadiget. For at beskytte harddisken mod stigende temperaturer kan du foretage handlinger fra to sider. Den ene er for at sikre tilstrækkelig ventilation til din computer. Den anden er ofte at kontrollere og rense støvopbygningen i computeren for at holde ventilatorerne i orden.

3. Sluk ikke unødvendigt din eksterne harddisk:

De fleste mennesker er under det indtryk, at det er harmløst for det eksterne drev at slukke for det, når det ikke er i brug. Men i virkeligheden kan det gøre mere skade end godt at tænde og slukke for det ofte. Karakteristisk fungerer en ekstern harddisk i en spin down-tilstand. Når du slukker og tænder dit drev, kræver du dog, at det opvarmes og køles ned. Hvis du gør det også gentagne gange, belastes drevet, hvilket reducerer dets levetid og dataarkiveringsfærdigheder.

At passe godt på din harddisk kan hjælpe med at øge harddiskens levetid. Men du ved aldrig, hvornår din harddisk måske fejler uventet, og at miste data er en af ​​de mest frustrerende oplevelser, som en virksomhedsejer kan have. Fra ødelagte filer til harddisknedbrud er manglende evne til at få adgang til vigtige dokumenter på din computer eller bærbare drev både bekymrende og tidskrævende. Kontakt gendannelseseksperter for at gendanne dine data Adata datagendannelse.

Andre funktioner