Hvordan var artiklen?

1496103cookie-tjekVredt angreb: Hvorfor Faro-pesten aldrig ville ske
Angry Assault
2021/01

Vredt angreb: Hvorfor Faro-pesten aldrig ville ske

2020 dræbte os næsten alle, men som store asteroider efterlod det os meget levende og skuffet. Desværre for andre ord har apokalypser en tendens til faktisk at arbejde og bringe en ende på menneskeheden, Jorden eller eksistensen, som vi kender den. Que Horizon Zero Dawn, hvor Faro-pesten sluttede verden.

Selve navnet er lidt vildledende. Hvad Faro-pesten er, er en voldsom skare af selvreplikerende maskiner, der kan forbruge biomateriale til brændstof. Bygget af Faro Automated Solutions, var disse robotter en del af deres mekaniserede soldatlinje og indsat for at forsvare et af de få tilbageværende oliefelter på planeten, da sværmen ikke fungerede og begyndte kun at svare på sig selv.

Dette medførte at aktivere sine akutte biobrændstofprocesser og replikationsfunktioner, før de spredte sig og forbruger alt liv på planeten. Resulterer i fuldstændig økologisk sammenbrud og en reduktion i atmosfærens kvalitet, indtil Jorden blev ubeboelig, for sådan fungerer det.

For at redde menneskeheden og livet på Jorden samlet de mest geniale hjerner sig og dannede Project Zero Dawn. Det ville ikke redde menneskeheden, men til sidst ville det knække pestens kvantekryptering og lukke robotterne. Derefter ville det ændre livet på jorden og give hele verden en ny chance for at trives, hvor den gamle verden døde.

Nu for det store spørgsmål ville det aldrig ske, og her er hvorfor.

Regulering og tilsyn

I Horizon Zero Dawn gør historien det klart, at droner og AI er stærkt reguleret. At gøre det helt umuligt, at en hær af selvreplikerende dræbots uden bagdør eller failsafe-funktion nogensinde ville blive grønt lys til produktion eller salg.

Selv i dag er der regler på AI, der ville gøre Faros lille venture ulovlig. Efter adskillige større krige udløst af massemigration fra et økologisk sammenbrud efter ”klimaforandringer” er det usandsynligt, at regulering mindskes for at lade en sådan potentiel katastrofe forekomme.

Der er en bagdør

Faro-pest opererer på Quantum Encryption, at selv de bedste computere ville tage flere årtier at tøve deres vej forbi. I spillet er dette grunden til, at menneskeheden ikke kunne lukke sværmen, efter at en fatal fejl fik sværmen til at være slyngel. Der findes dog et lille problem med denne undskyldning. Der er en åbenlys og let udnyttelig sikkerhedsfejl.

Når sværmen replikerer, er den nødt til at kommunikere og identificere nye medlemmer af sværmen. Sikker på, du kan ikke bryde krypteringen, men du kan udnytte denne sikkerhedsfejl. Deaktiver en enhed eller to, eller helvede, bygg et par nye og få sværmen til at identificere dem som en del af deres rækker. Med ændringer sender du bare opdateringen gennem sværmen og lukker dem.

Naysayers vil utvivlsomt fordømme dette som umuligt, men det er det meget let. Den bedste del er, at hvis systemet kan afvise modificerede enheder, er alt, hvad man skal gøre, at overbevise systemet om, at hver enhed er modificeret, hvilket får sværmen til at tænde for sig selv. Husk, du behøver ikke at bryde krypteringen, hvis du kan udnytte supportsystemerne.

AI ville ikke sværme over jorden

Trist virkelighed er, at de fleste ikke forstår, hvordan AI fungerer. AI bliver ikke magisk følende eller sapient, og selvom der opstår en kritisk fejl, er de stadig begrænset af rammerne for det, de er programmeret med. Ved fejlen - som sandsynligvis vil vise sig at være en forsætlig tilsidesættelse i efterfølgeren - forekommer, er chancerne for, at systemet stadig vil være begrænset til deres målområde.

Måske er dette den svageste grund til, at det aldrig ville ske, men en masse omstændigheder skulle gå lige i koden for, at sværmen udførte de funktioner, de udførte i spillets univers. At kun svare på sig selv lyder imponerende, indtil du er klar over, at sværmen ikke er udstyret med avanceret logistisk bearbejdningskapacitet eller funktioner, der gør det muligt at koordinere den stadigt voksende vækst. Fejl i programmer resulterer ikke i følsomhed eller uafhængighed. De resulterer i korruption, fejl og nedbrud.

Således tiggede man spørgsmålet om, hvordan pesten kunne have sin oprindelse i første omgang uden at være bevidst designet til det udtrykkelige formål.

Nukes eksisterer

Nuke det fra kredsløb. Det er den eneste måde at være sikker på. Owe, og dette univers har antimateriale motorer, der giver dem et imponerende udvalg af destruktive muligheder. Nogle vil tvivle på, at dette kan være effektivt, men når du når tsarniveauet med ødelæggelse, er du i fordampningsområde. Så er der koboltkerner. AKA State Busters. Selvom verden blev et mere fredeligt sted uden flere nukleare, kunne disse enheder masseproduceres i løbet af dage.

cpAkcA4

To ord: Orbital Bombardement

Okay, vi har kerner, men måske kræver nogle etnisk sindssyge, at vi ofrer planeten for at undgå overlevende fra at blive fordampet. Fair Argument, så knækker vi orbitale kanoner og lasere.

I universet er produktionshastigheden sindssyg og begrænser os til, hvor hurtigt vi kan sætte disse enheder i kredsløb. I Cyberpunk ødelægger EU de fleste amerikanske militærfaciliteter på under 24 timer med kun et par jernbanekanoner på månen. Da vi har månehøstningsoperationer, lyder det som om det er tid til at samle disse langdistance-drab.

Frem for alt andet i universet er det her, hvor truslen skulle være afsluttet. Det betyder ikke noget, om pesten har superhackingsfunktioner, hvis deres mål ikke er inden for rækkevidde.

Lad dem kæmpe

Okay, så sjovt faktum. Ikke kun har pesten imponerende kryptering, men af ​​en eller anden grund har den også superhacking-kapacitet. Da de fleste af verdens militærer påberåbte sig droner og robotter, da apokalypsen begyndte, blev mange forsvarsindsatser gjort stumme. Bortset fra ikke rigtig.

Husk hvordan Faro-pesten ikke kan hackes? Start derefter med at sætte den kryptering i andre robotter og droner. Eller endnu bedre, bygg en ny horde robotter og syg den på den oprindelige horde. Enten kan de ikke hacke hinanden, eller så er dette problem selvkorrektion, og vi hakker vores opdatering til pesten og lukker dem for.

DUMB, Venus og Lunar Colonization

Tidligere nævnte jeg, at de har antimaterielteknologi. Dette blev brugt på et skib, der var designet til at føre en stor del af menneskeheden til det næste beboelige stjernesystem. Desværre, da teknologien var eksperimentel, mislykkes drevet, og skibet eksploderer og dræber alle om bord.

Hvad er problemet så? Denne plan er bare dum. Zero Dawn demonstrerer allerede, at vi har teknologien til at terraformere planeter, og vi har allerede rumrejser, der kan nå månen og videre. Det er en god idé at kolonisere et andet solsystem. Alligevel bør det ikke gå forud for oprettelse af selvbærende kolonier på Venus, Mars, Månen og adskillige levedygtige måner, planetoider og asteroider spredt over vores solsystem.

0wEl4KI

Selv hvis Jorden skulle gå tabt, ville vi have disse som fail-safe at falde tilbage til med det langsigtede mål at fuldstændig terraformere Mars og Venus eller genvinde Jorden med orbital bombardement. Så er der DUMB eller Deep Underground Military Bases. Selvom det kun er rygter og spekulationer, er en sådan facilitet så stor og massiv, at den er en autonom by under jordens overflade.

Som spillet demonstrerer, kan vi overleve i lukkede miljøer, så hvis vi ikke har dem, ville det være vigtigt at begynde at bygge dem. De ville være lette at forsvare, lette at isolere og skjule sig for pesten og ville give os kapaciteten til at redde flere mennesker end nogen rumoperation ville.

Zero Dawn kunne derefter bruges til at udslette sværmen og lade menneskeheden vende tilbage til overfladen.

Ikke alle apokalypser er skabt ens. Nogle er forfærdelige situationer, der kan dræbe selv den mest forberedte hjernehjerne. Andre er heldet med lodtrækningsscenarierne, der dræber de uheldige uanset intellekt eller beredskab. Så er der apokalypser, der aldrig skal komme af jorden, såsom Faro-pesten.

Fra begyndelsen skulle det aldrig have været skabt, burde aldrig have spredt sig, og derefter skulle det let have været elimineret med masseødelæggelsesvåben eller orbitale våben. At det til sidst lykkedes at udslette menneskeheden, som ikke gennemførte selv de mest grundlæggende forsøg på at lukke dem for, stoppe deres kommunikation eller udføre andre planer om at overleve, er åbenlyst dårlig skrivning.

Hvad igen kan du forvente af et spil, der dæmoniserede religion uden at forstå, hvordan religioner dannes. Malede mænd som inkompetente eller onde, i desperat behov for at blive reddet af en Mary Sue, der ikke kunne mislykkes, uanset hvor dårlig situationen blev og altid vidste svaret.

Andet vredt angreb