Hvordan var artiklen?

1495220cookie-tjekYakuza: Like A Dragon demonstrerer, hvordan man passerer faklen perfekt
Nyheder
2020/12

Yakuza: Like A Dragon demonstrerer, hvordan man passerer faklen perfekt

En af de største faldgruber, som mange udviklere falder i, er at gøre den nye hovedperson til "ikke" den tidligere hovedperson. Der kan være et par forskelle, der adskiller karakteren fra deres forgænger på papir, men i praksis er de så ens, at de lige så godt kan være den samme person. Alt, hvad den nye karakter mangler, er den fanfare, som de tidligere karakterer tjente gennem successive iterationer. Alle disse tvivlsmænd lykkes med er at skabe et ønske om at se de ældre figurer vende tilbage for at antage deres retmæssige kappe.

Til sammenligning stammer Ichiban Kasuga fra den samme store æra af Yakuza som Kazuma Kiryu, men hans lange fængselsstraf har efterladt ham isoleret fra verdens begivenheder, der har gjort denne tids mentalitet til en aldrende og stadig sjældnere levn i Yakuzas verden. Ichiban går ikke ud for at genoprette denne mentalitet for verden som sin sidste store ridder. I stedet tilpasser han sig til den skiftende verden med overraskelse og endda lykke, når han opdager den Yakuza-mentalitet, han voksede op med, ikke er blevet skrubbet helt fra denne verden.

Ved at differentiere sig yderligere går han ikke i gang med at løse problemer på samme måde som Kiryu ville have gjort. Han bumler, snubler og udvikler sig som en person til at opdage, hvem han er, og slutter sig til seriens rolleoversigt. Når Ichiban introduceres til legender fra Yakuza-serien, hverken dominerer eller overstyrer dem. Uden at ødelægge noget er der kampe, som han kanonisk mister eller er ved at dreje mod syd, før udenfor intervention stopper begivenhederne.

Under sin rejse er Ichiban tvunget til at tjene sig gennem verden. Bygger sig op fra bunden i byen Yokohama. Optjener det ry, der giver ham ret til at stå blandt de store, ikke over dem. Hver ældre karakterintroduktion foregår med fremtrædende plads; de er berømtheder i deres verden og behandles som sådan.

Ichiban får ikke ros eller anerkendelse, fordi han nu er hovedpersonen. Hver instans optjenes, bygget af hans beslutsomhed og efter hans fiaskoer. Fejl, der opstår, fordi Ichiban ikke har det samme niveau af intelligens, visdom eller erfaring Kiryu besidder.

Efter at have præsenteret et virkelig værdifuldt indlæg i Yakuza-serien, afsluttes spillet med et sidste fangehul for at teste Ichibans mettle. I slutningen afprøver en anden legende Ichiban for at se, om han er værdig til at fortsætte dragen, før han har en samtale med den tidligere drage om, at Ichiban er hans efterfølger.

Kiryu skyder straks ideen ned. Ichiban er ikke beregnet til at indtage sin plads, og det er heller ikke meningen, at han skal være ham. Ichiban vil vokse og blive hans egen person, der sætter sit eget præg på verden. For langvarige fans dæmper det bekymringer, skyder kritikere ned og etablerer Ichiban som en værdig karakter, men en der vil vokse i og med verden. Ikke bare være den største, fordi han er ny.

Ved slutningen af ​​spillet forstår du, at Ichiban ikke er Kiryu, og det var heller ikke meningen, at han nogensinde skulle være ham. I stedet for at få nøglerne til slottet, fordi hovedpersonens magt, er han næsten knust af verden og de begivenheder, han har til at hæve sig over. Spillet respekterer det, der kom før, mens serien gik videre med nye karakterer og ændringer i dens verden. Demonstration af, hvordan man overfører stafetten til en ny ledelse korrekt. En lektion, som andre udviklere kunne stå for at lære.

 

Andre nyheder