Hvordan var artiklen?

1491520cookie-tjekPatreon taber retssag, der koster virksomhedens millioner
Funktionalitet
2020/08

Patreon taber retssag, der koster virksomhedens millioner

Hvis du ikke har fulgt nyhederne, som rapporteret om Cernovich.com, her er en hurtig oversigt over begivenheder, der har ført til, at Patreon har mistet en domstolskamp og nu bliver tvunget til at indgå voldgift med over hundrede bagmænd: Det hele startede, da Patreon besluttede at nedbryde den konservative komiker Owen Benjamin.

Benjamin foreslog, at hans fans sagsøge / indgå voldgift med Patreon for at have forbudt ham fra platformen uden at han overtrådte nogen af ​​deres servicevilkår. Over hundrede af hans fans tog sagen op og flyttede for at begynde voldgift, da Patreon nægtede og førte dem for retten for at forhindre enhver voldgift i at finde sted.

Efter en række indleveringer forsøgte Patreon at skræmme sagsøgerne ved at modbevise dem. Under hele retssager blev alle Patreons beslutninger kastet ud, herunder et forsøg på at anvende nye servicevilkår over for sagsøgerne med tilbagevirkende kraft.

”Du må ikke anlægge et krav mod os for at suspendere eller opsige en anden persons konto, og du er enig i, at du ikke vil anlægge et sådant krav. Hvis du forsøger at anlægge et sådant krav, er du ansvarlig for de skader, der er forårsaget, herunder advokatgebyrer og omkostninger. Disse betingelser forbliver i kraft, selvom du ikke længere har en konto. ”

Patreon fik to problemer med denne ændring. Af relevans for sagen gælder det kun loven, der er aktive på det tidspunkt, til enhver overvejelse. Dette er godt, da det betyder, at regeringen ikke med tilbagevirkende kraft kan gøre dig til en kriminel og derefter retsforfølge dig for at have gjort noget, der var lovligt på det tidspunkt, du gjorde det. For Patreon og andre virksomheder betyder det, at de ikke kan omdefinerer deres servicevilkår for at komme ud af retssager eller voldgift.

For det andet betyder denne revision på lang sigt, at Patreon har fjernet enhver kapacitet for brugere - hvad enten det er skabere eller abonnenter - til at få afhjælpning af Patreons beslutninger. I politikområdet svarer det til, at regeringen beslaglægger aktiver, jord eller virksomheder og beder dig om at gå pund sand. Uden sikkerhed trækker folk deres investeringer tilbage fra nationer og platforme. Tid, kræfter og social interaktion er alle investeringer, som Patreon har signaleret, at de kan og vil tage væk uden afhjælpning. Afsendelse af efterklang gennem skabersamfundet, der i stigende grad ser Patreon som et ansvar.

Hvis de overlever den indkommende voldgift, er det usandsynligt, at de overlever talent og bagmennes flugt.

Som ingen overraskelse irettesatte dommeren Patreons tilbagetrækkende håndhævelse af servicevilkårene. Resultatet er, at virksomheden blev beordret til at gennemgå voldgift med over hundrede bagmænd. I Californien koster voldgift op til $ 10,000 pr. Instans, og det er inden voldgiftens afslutning.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Under voldgiftsretten kan det afgøres, at Patreon begik tortisk indblanding, og sagsøgerne kan tildeles erstatning og straffeskade. Det sidstnævnte er ekstra penge, der tildeles for at afskære andre fra at udføre lignende handlinger.

På det minimale ser Patreon ud til at miste over en million dollars ved at oprette voldgift og millioner i juridiske gebyrer for at få deres advokater voldtaget på deres vegne. Dette er faktisk fordømmende for virksomheden; det vil være usandsynligt, at virksomheden kommer på knæ, medmindre der tildeles betydelige beløb under voldgift.

Ligesom ethvert konvergeret selskab, indtil Patreon er fuldstændig knust, kan du ikke forvente, at dette vil ændre deres igangværende censoriske opførsel.

(Tak for tip: Kyoji Shirakani)

Andre funktioner