Hvordan var artiklen?

1485020cookie-tjekNike begynder permitteringer efter Going Broke
Funktionalitet
2020/06

Nike begynder permitteringer efter Going Broke

Der er en grund til, at jeg kalder coronavirus "den tid-rejse ølvirus." Kort sagt, virksomheder og medier fortsætter med at bruge det som en undskyldning for tendenser, der allerede var i gang, før nogen af ​​de magt-krybende modforanstaltninger blev implementeret over hele verden. Den eneste måde for Covid-19 at være ansvarlig for disse problemer er, at det har rejst tid, og vi oplever en tidslinje, der er fusioneret med nogle underlige effekter, men ikke årsagerne til en anden tidslinje.

Nike ifølge medierne (som f.eks WWD for eksempel), har vist sig at være det seneste offer for Covid-19. Efter et bogført tab på $ 790 millioner for de 4th kvartal i deres finanspolitiske redegørelse for 2020 (2019), der afsluttes i juni. Der er et enestående, massivt problem, som mediernes rapportering om årsagen til tabet står overfor. Nike sig selv i både deres finansieringsoversigt og kommentarer til pressen fortsætter med at oplyse Covid-19, og lockdowns forårsagede kun delvist tabet.

I henhold til deres økonomiske erklæringkun tilskrives Covid-50 19% af det reducerede salgsvolumen. Af de 4% i faldet årlig omsætning kan kun 2% (halvdelen) henføres til pandemien. Under pandemien tog Nike på 2 milliarder mere gældsforpligtelser for at øge sine likviditetsreserver. Da virksomheden vendte $ 2.5 milliarder i overskud i hele det sidste regnskabsår. Gældsforpligtelser, der er påtaget i regnskabsperioden, modregnes ikke mod den årlige udvikling.

Nike har annonceret, at virksomheden vil starte fyringer efter det bogførte tab, men selve tabet er ikke den drivende faktor. I stedet for skifter de operationer for at strømline virksomheden og fokusere mere på deres voksende direkte til forbrugerdistributionsindsats - en sektor, som virksomheden ser som deres fremtid.

Det er teknisk set en halv sandhed. Teknisk set, hvad Nike siger, er, at de ikke afskedigere personalet som et direkte resultat af det bogførte tab, men i stedet udfører permitteringer som et resultat af omstruktureringer, der er vigtigt, blev drevet af det bogførte tab. For lægmanden er det den samme forskel.

Da kun halvdelen af ​​salgsmængden mistes på grund af pandemien, er det eneste andet direkte emne den fortsatte blowback fra Kaepernick-reklamen. Mens mange forretninger forsøger at fremstille annoncen som en netto positiv for virksomheden, er situationen meget anderledes.

Efter den anti-amerikanske reklamekampagne opsagt flere stater og colleges kontrakter med virksomheden. I 2019 fjernede Arizona økonomiske incitamenter, som virksomheden modtog, med henvisning til Kaepernick-kontroversen. Selvom virksomheden oplevede en første stigning i salget efter annoncen i 2019, var salget faldende, som rapporteret af CNBC. Selvom deres finanspolitiske beretning fra 2018 viste et stærkt salg, var vanskelighederne for virksomheden fra blowback fuldt ud begyndt at indgå i 2019.

Mange mennesker griner og håner boikotter mod virksomheder, men virkeligheden er, at de fleste af dem ikke opererer med enorme fortjenstmargener. Et mindre fald på 4% i salgsvolumen resulterede i, at Nike tabte $ 790 millioner i et enkelt kvartal. 2% af dette salgsnedgang som ikke forårsaget af Covid-19 vil fortsætte, så enten forventer Nike at fortsætte med at bogføre tab eller forvente, at de pludselig bliver meget pro-Amerika. Især da virksomheden rapporterer tariffer for deres kinesiske slavearbejdsprodukter, der skader dem.

Andre funktioner