Hvordan var artiklen?

1476740cookie-tjekIGDA ønsker at støtte mangfoldighed ved at bruge database, der rapporterer dårlig opførsel
Industri Nyheder
2020/05

IGDA ønsker at støtte mangfoldighed ved at bruge database, der rapporterer dårlig opførsel

For nylig har flere virksomheder arbejdet på AI-algoritmer og databaser for at forhindre "dårlige mennesker" i at fremme "had" rundt på nettet og på arbejdspladsen. I slutningen af ​​2019 meddelte Hatebase, at de ønsker det fjerne hadefulde ytringer på nettet og holde trit med "hvid nationalistisk lingo." I midten af ​​maj 2020 annoncerede Facebook Hateful Memes Challenge, som har til formål at stoppe "stødende memer og hadefulde ytringer." Og fra denne uge presser International Game Developers Association (IGDA) på for at tackle knas og understøtte mangfoldighed ved at bruge en database til at rapportere "dårlig adfærd."

Med det voksende antal databaser og AI-algoritmer, der trænes til at begrænse enhver "forkert tankegang" eller dårlig adfærd, skal du kun forvente, at flere af disse programmer dukker op i den nærmeste og fjern fremtid.

I mellemtiden gamesindustry.biz rapporterer, at Renee Gittins - administrerende direktør for IGDA (yderst til højre i overskriften) - er i gang med at tackle fire "nøgleproblemer" i branchen i dag. Dette inkluderer "begivenhedsdiversitet", "knas", "etik" og "korrekt kredit for udført arbejde."

IGDA og Gittins hævder, at de ønsker at "hjælpe med at forbedre industrien og gøre den til støtte for alle inden for den." Derudover vil dette angiveligt manifestere sig gennem en database, der kan indsamle rapporter om dårlig opførsel.

Nedenfor forklarer Gittins, hvordan hun og IGDA ønsker at lægge pres på spilindustrien for at udforske de fire nøglespørgsmål, da nævnte industri har "behov for hjælp" lige nu:

”Vi tænkte, at det ville være godt at præsentere dem alle sammen, så de har størst effekt, med en plan om at lægge pres for at tilskynde virksomhederne til virkelig at overveje dem. Vi ønsker, at det skal være samtaler, som folk har, og det er klart, at der lige nu er en enorm tid med behov i spilindustrien."

Ydermere vil medarbejderne kunne kalde deres virksomhed op via en rapport. Denne rapport vil blive omdannet til en anonymiseret konto, som derefter vil blive tilføjet til databasen:

"Vi vil spore rapporter, hvis folk siger, at en virksomhed har været i eksplicit overtrædelse af disse standarder."

Disse konti vil blive sporet til fremtidig brug for at holde styr på en virksomheds adfærd. Gittins forklarer yderligere denne metode, som bemærket nedenfor:

"Hvis nogen tænker på at arbejde med [en virksomhed] i fremtiden, eller der er nogle spørgsmål om, hvordan de opfører sig, kan folk ... få en historie om, hvordan de opførte sig i forhold til de standarder, som IGDA fremlægger. Dette kommer til at udvikle sig baseret på samfundets behov, og sporing af disse data vil være vigtigt på lang sigt."

I modsætning til andre systemer, der kan være højlydte i koncept og praksis, vil denne metode, som Gittins og IGDA foreslår, foregå stille og roligt. Med andre ord vil en virksomhed ændre sig over tid for at passe til de nuværende års standarder ved at optjene badges uden at meget støj når offentligheden:

"Vi søger ikke at kalde folk ud - vi søger at forbedre branchen. Vores mission er at støtte og styrke spiludviklere i at have tilfredsstillende og bæredygtige karrierer. For at det kan ske, skal de virksomheder, de arbejder for, både være bæredygtige, som i at fortsætte med at operere, og de skal være bæredygtige at arbejde i, som i ikke at brænde deres medarbejdere ud.

Men én ting, vi arbejder på at skabe, på den modsatte side af spektret, er et badge-system. Vores studiepartnere, der har gjort det særligt godt med at kreditere [deres personale], eller som har gjort det rigtig godt med at støtte dem på fædre- og barselsorlov, vil der være badges for at fejre, at de støtter medarbejderne med bedste praksis.

Vi forsøger at flytte tingene fremad og ikke kalde specifikke virksomheder op - vi vil forbedre alle virksomhederne."

Forvent endelig ikke, at dette er det sidste firma, der frembringer endnu en database og AI-algoritme til sporing af "dårlig adfærd" i spilindustrien. Med det sagt lukker Gittins af ved at sige følgende:

"Vi gør noget nyt med at nå ud til virksomheder, arbejde med dem og skaffe ressourcer. Og virkelig at være en stemme for spiludviklere, og at fremlægge deres bedste interesser ét sted."

Andre nyheder i branchen