Hvordan var artiklen?

1477400cookie-tjekTencent ejer nu 20 % af aktierne i Marvelous
Industri Nyheder
2020/05

Tencent ejer nu 20 % af aktierne i Marvelous

Efter at virksomheden hyrede Kojima Productions stiftende medlem Kenichiro Imaizumi og Halo 4 hoveddesigner Scott Warner, Tencent flytter tingene sammen med sin amerikanske filial - baseret i Palo Alto, Californien - for at bejle til gamere i Vesten ved at udsende blockbuster-spil. Fra nu af, Ingen flere helte 3 udgiver har startet en forretningsalliance med Tencent.

Hvis du ikke ved det, er Marvelous en udgiver og udvikler. Virksomheden har arbejdet på en masse spil som f.eks Senran Kagura spil, Skullgirls, Gud Eater 3, Fate / Extra, og Daemon X Machina.

Nå, som pr bloomberg.com, køber Tencent en aktiepost på 20 % i Marvelous, hvilket giver den mindre virksomhed ifølge publikationssiden "kapital til at udvikle sine spilfranchises og styrke det indhold, Tencent selv kan tilbyde brugerne." Her er ord fra forretningen om aftalen mellem Tencent og Marvelous:

"Kinas største spilfirma vil gennem affiliate Image Frame Investment bruge omkring 7 milliarder yen ($65 millioner) til at købe aktier i virksomheden, sagde den japanske spilproducent i en erklæring. Marvelous vil sælge 8.62 millioner nye aktier for 576 yen stykket, mens aktionærerne Amuse Capital og Nakayama Hayao vil sælge henholdsvis 2.83 millioner og 708,600 aktier til samme pris.”

Hjemmesiden nævner også, at Marvelous planlægger at bruge de pågældende penge til at "udbygge sine eksisterende spilfranchises og lancere nye i løbet af de næste tre år." Marvelous' nuværende pipeline af arbejdstitler omfatter Story of Seasons og Deamon X Machina.

Med alt det sagt, har Asiens næststørste virksomhed målt i markedsværdi, Tencent, over 800 studier afhængige af det. Her er den aktuelle liste over kendte virksomheder, som Tencent har en andel i fra 2020:

 • Riot Games - 100%
 • Hajmob - 100%
 • Supercell - 84.3%
 • Slibning Gear Games - 80%
 • epic Games - 40%
 • Fatshark - 36%
 • Stunlock Studios - 31%
 • Funcom - 29%
 • Marvelous - 20%
 • Kakao - 13.5%
 • Bluehole - 11.5%
 • Sumo Group og Sumo Digital - 10%
 • Frontier Developments - 9%
 • Ubisoft - 5%
 • Activision Blizzard - 5%
 • Paradox Interactive - 5%
 • Yager – ? %

Som det ses ovenfor, har Tencent en finger med i en masse kendte virksomheder. Ikke desto mindre har andre populære tjenester som Reddit og Discord også modtaget finansiering fra Tencent:

 • Reddit – modtog 150 millioner dollars investering fra Tencent tidligt i 2019 (2020-betaling ukendt)
 • Discord – modtog $158 millioner i finansiering i 2018 fra Tencent (2019 og 2020 betalinger ukendt)

Jeg er sikker på, at dette kun er begyndelsen på Tencents dagsorden.

Andre nyheder i branchen