Hvordan var artiklen?

1474860cookie-tjekNew Zealand COVID-19 Bill bevilger tvangsfuldmægtigede totalitære tilladelser uden warrants
Angry Assault
2020/05

New Zealand COVID-19 Bill bevilger tvangsfuldmægtigede totalitære tilladelser uden warrants

Det newzealandske parlament fulgte fast på COVID-19-lovgivningen om offentlig sundhedsrespons gennem lovgivning, der gav parlamentet uhindret adgang og tilladelser til håndhævelse uden at kræve warrants eller noget lovligt papirarbejde for at invadere hjem, "håndhæve" parlamentariske ordrer eller søge og beslaglægge på grund af ”Rimelig” mistanke om krænkelse af påbudte sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med sundhed eller beslægtede kriser.

New Zealand Herald lavede en artikel, der påpegede, hvordan lovforslaget blev afstemt via en 63 ja til 57 nej stemme.

Hvad gør regningen så farlig? Nå, et hurtigt blik igennem det på lovgivning.govt.nz site afslører nogle forbløffende ændringsforslag, der kan ende med at blive misbrugt af parlamentet eller udnævnt "håndhævende myndigheder".

For eksempel, under "Håndhævelse", afsnit 20 "Adgangsstyrke", underafsnit 1-5 læses ...

”En fuldbyrdelsesansvarlig kan indtage uden beføjelse ethvert jord, bygning, håndværk, køretøj, sted eller ting, hvis de har rimelig grund til at tro, at en person ikke overholder noget aspekt af en § 11-ordre.

”Stk. 1 finder dog ikke anvendelse på et privat hus eller marer.

”En konstabel kan kun komme uden berettigelse ind i et privat hus eller marer, hvis de har rimelig grund til at tro, at folk er samlet der i strid med en ordre på § 11, og indrejse er nødvendig med det formål at give en retning i henhold til § 21.

”En konstabel, der udøver en magt for indrejse i henhold til dette afsnit, kan bruge rimelig kraft til at udføre indrejse i eller på jorden, bygning, håndværk, køretøj, sted eller ting, hvis en tilstedeværende person efter en anmodning nægter indrejse eller ikke tillade adgang inden for en rimelig tid.

”Enhver konstabel, der udøver en garantiløs adgangsbeføjelse i henhold til dette afsnit, skal fremlægge en skriftlig rapport om udøvelsen af ​​denne magt til kommissæren eller en politiets medarbejder, der er udpeget til at modtage rapporter af denne art af kommissæren, så hurtigt som muligt efter udøvelsen af ​​magten. ”

På almindelig engelsk kan enhver udpeget “håndhæver” eller konstabel bryde ind i dit hjem, foretage en søgning eller udføre andre opgaver, og så er det kun EFTER at have udført handlingen, at de skal oprette en rapport om det.

Du vil også bemærke, at der er en undtagelse fra Maori-husstande på grund af Māori-rådet, der anmoder om at få maori-folket undtagen fra sådanne autoritære foranstaltninger.

Artiklen påpeger med rette, at forskellige sekter ikke har været ivrige efter at støtte lovforslaget, idet Humans Rights Commission udtrykte bekymring over lovforslaget og manglende kontrol, der gik ind i lovgivningen af ​​lovforslaget, mens Nationalpartiet åbent modsatte sig lovforslaget.

Barrister Gillian Dempsey fordømte også åbent underskrivelsen af ​​lovforslaget og kaldte det ”totalitær styre”.

A Change.org andragende er allerede spredt for, at kiwierne skal underskrive, og mere end 44,000 mennesker har allerede underskrevet andragendet i håb om at få den ophævet.

Men vi ved alle, at andragender som denne er frugtløse bestræbelser i lyset af autoritær styre. Med det lovforslag, der allerede er på plads, har regeringen allerede taget skridt i retning af at realisere de dystopiske futures i film som Equilibrium or Fortress (Fæstning).

(Tak for nyhedstipset Ebicentre)

Andet vredt angreb