Hvordan var artiklen?

1473520cookie-tjekFacebook forbyder Qanon-grupper, sider, konti
Funktionalitet
2020/05

Facebook forbyder Qanon-grupper, sider, konti

Facebook fjerner ethvert spor af pushback eller uenighed fra grupper på den sociale medieplatform, der ikke stemmer overens med Venstres dagsorden. Målet for dagen er enhver gruppe eller side, der er knyttet til QAnon.

Ifølge The Associated Press, forskellige grupper er blevet forbudt fra platformen i forbindelse med Qanon, sammen med VDARE...

"Den sociale mediegigant offentliggjorde meddelelsen tirsdag som en del af sin månedlige briefing om "koordineret uægte adfærd" på sine platforme. Det er Facebooks betegnelse for falske konti, der drives med det formål at forstyrre politiske valg og samfundet.

"Ud over QAnon-kontiene fjernede Facebook også konti, der var knyttet til VDARE, et amerikansk websted kendt for at poste anti-immigrationsindhold, samt konti i Rusland, Iran, Mauretanien, Myanmar og landet Georgien."

VDARE har ikke haft godt gang i det på sociale medier.

De blev tidligere opsagt fra YouTube tilbage i august 2019; ingen advarsel og ingen heads-up.

Indtil videre har VDARE stadig deres Twitter-konto, men i betragtning af hvor meget venstrefløjen slår ned på enhver konto, der ikke stemmer overens med deres dagsorden, der fører til parlamentsvalget til efteråret, ville jeg ikke tvivle på det, hvis deres Twitter-konto er forbudt mellem primærvalgene og folketingsvalget.

Som nævnt i Associated Press-rapporten hævder Facebook, at QAnon-grupper er "uautentiske" og engagerer sig i "uautentisk adfærd", hvilket er grunden til, at de retter sig mod dem.

Citat fra en Facebook-rapport tilbage i april udtalte virksomheden...

"Vi gør fremskridt med at udrydde dette misbrug, men som vi har sagt før, er det en løbende indsats. Det betyder at bygge bedre teknologi, ansætte flere mennesker og arbejde tættere sammen med retshåndhævelse, sikkerhedseksperter og andre virksomheder."

Hvis de slår ned på QAnon, er det sandsynligt, at enhver udkantsgruppe, der ikke stemmer overens med etablissementet, sandsynligvis vil blive forbudt.

YouTube og Twitter gør allerede deres forsøg på at låse uenighed, især med Corona-chan, der stadig kører voldsomt.

(Tak for nyhedstip Tim at Where)

Andre funktioner