Hvordan var artiklen?

1474940cookie-tjekDebunker PS5's "Bedst i branchen" SSD-påstand
Industri Nyheder
2020/05

Debunker PS5's "Bedst i branchen" SSD-påstand

I årevis kunne Microsoft prale af deres kommende Series X; på det tidspunkt skulle kodenavnet Project Scarlett være den mest kraftfulde konsol, der nogensinde har eksisteret. Bortset fra de mest loyale fans, hånede de fleste denne påstand lige indtil Microsoft afslørede, at de havde til hensigt at leve op til den skøre hype, de havde skabt. Ikke overraskende teknologiske fremskridt havde givet dem mulighed for at producere en konsol med betydeligt højere effekt end Xbox One. Til Sonys forfærdelse så det på papiret ud til, at den ville overgå deres kommende og potentielt dyrere Playstation 5.

9Zg8g8Y

At lade Sony kun påstå, at deres harddisk var så avanceret, så spektakulært, at det ville kompensere for den langsommere ram og CPU, sammen med 2TFLOP effektforskel i deres grafiske behandling. Ikke alene er deres harddisk avanceret, men det vil være det mest avancerede Solid State Drive på markedet uden nogen, fordi det har en høj IOP-rate.

Denne markedsføringsjargon genlyder selv fra Sonys partnerselskaber. Tim Sweeney, hvis firma er gået sammen med Sony om udviklingen af ​​Unreal Engine 5. I en nylig erklæring, som rapporteret af IGN, havde han følgende at sige om harddisken.

"Jeg tror for det første, at Sony har en massiv, massiv stigning i grafikydeevnen sammenlignet med tidligere generationer. Men du ved, jeg tror vi får det hver generation? Men Sony har lavet endnu et gennembrud, der på mange måder er mere fundamentalt, hvilket er en stigning i lagringsbåndbredde i flere rækker og reduktion i lagringsforsinkelse."

"Vi har arbejdet super tæt med Sony i ret lang tid om opbevaring. Lagerarkitekturen på PS5 er langt foran alt, hvad du kan købe på alt på pc for et hvilket som helst beløb lige nu. Det vil hjælpe med at drive fremtidige pc'er. Pc-markedet kommer til at se denne ting blive sendt og sige: 'Åh wow, SSD'er bliver nødt til at indhente dette.

Problemet? Det hele er absolut tyre! Til at begynde med og IOPS (input / output operationer pr. sekund) uden informationssystemets responstid og programmets arbejdsbyrde er en fuldstændig ubrugelig metrik. At have 500,000 IOPS svarer til at sige, at et diskbaseret drev roterer med en bestemt RPM. Ja, det betyder, at data kan indlæses hurtigere, men hvis applikationen/spillet og Playstation 5 OS ikke kan udnytte den maksimale hastighed, er det en funktionalitet, der aldrig vil blive brugt. Gør det til en unødvendig tilføjelse til enhedens omkostninger. Hvis værdien bedre kunne have været allokeret til RAM, CPU eller GPU'en.

Devils Advocating så, selvom som du vil se, de stadig lyver, at deres udtalelse er sand. At deres Solid State-harddisk er den mest avancerede på markedet og en game-changer, ville det betyde, at for Sony er dette Cell Processor 2.0: Memory Boogaloo.

Hvorfor? Enkel. Uden for Sonys interne studier vil få udviklere eller udgivere gøre brug af funktionaliteten. For at gøre det kræver det, at de har to samtidige versioner, de skal fejlteste og optimere: En standardversion og Playstation 5-versionen. Nogle udviklere vil måske drage fordel af det til porte, men størstedelen af ​​industrien vil simpelthen opnå paritet med standard-pc og Xbox Series X. Da der er meget lidt behov for at bruge sådan en funktion, og der er ingen gevinst at hente ved at gøre det.

Nu hævder de, at dette er det mest avancerede i branchen. At når det lanceres, vil det tvinge konkurrenterne til at øge deres spil. Ikke overraskende har den vågnede konsolproducent og Sweeney ingen idé om, hvordan pc-markedet fungerer. Kort sagt, Sonys 5gb 500,000 IOPS er ikke den mest avancerede på markedet. Kommercielt var den mest avancerede Dells EMC DSSD D5, som fungerede ved 100gb 10,000,000 IOPS. Den blev afbrudt, men Israels E8 Storage (100gb 10,000,000 IOPS) SanDisk/Western Digitals Fusion-io ioDrive2 (96gb/9,608,000 IOPS), og adskillige andre fortsætter med at fungere i størrelser over specifikationen for PS5.

Ser man på standardmarkedet, har du Samgsungs Samsung 970 EVO, som kører en fuld gigabyte hurtigere end Sonys HHD. Intels Optane SSD 900P-serie matcher Sonys ydeevne. Efterlader Sonys SSD som hverken den mest avancerede eller endda så revolutionerende, hvad angår fællesmarkedet.

Hvad Sony tilbyder er intet andet end en high-end-harddisk med PS5. Enhver udgang, der repræsenterer dette som noget, men enten er sørgeligt uvidende eller bevidst vildledende.

Andre nyheder i branchen