Hvordan var artiklen?

1551260cookie-tjekDino 0.1 Decentralized Messenger nu tilgængelig til download
Funktionalitet
2020/04

Dino 0.1 Decentralized Messenger nu tilgængelig til download

Internettet bliver mere og mere drakonisk. Du kan tilsyneladende ikke gå nogen steder uden at blive bombarderet med censur og restriktioner fra Big Tech. Der er dog nogle former for pushback med decentraliserede fællesskaber, hvoraf den ene inkluderer udgivelsen af ​​Dino 0.1, en open source messenger, der i øjeblikket er tilgængelig til download fra over på Dino.im hjemmeside.

Med hjælp fra mere end 30 bidragydere giver Dino brugere mulighed for at sende beskeder til hinanden med privatlivets fred og sikkerhed, som kun leveres af en decentraliseret fødereret infrastruktur.

Som nævnt på hjemmesiden bruger den XMPP "Jabber"-protokollen og kan oprette forbindelse til andre XMPP-klienter og -servere. XMPP er en af ​​kernestandarderne for onlinemeddelelser, der bruges som ramme for snesevis af kommunikationssystemer derude.

Ifølge de oprindelige udviklere var ideen at give brugerne noget, der ligner Facebooks tilbud eller WhatsApp, men uden risiko for at få dit privatliv forrådt af Big Tech. De forklarer på hjemmesiden...

“Chat-applikationer som WhatsApp og Facebook Messenger er nemme at bruge og blev derfor adopteret af milliarder af mennesker. De er dog lukkede kilder, og virksomhederne bag dem bliver ofte kritiseret for misbrug af private data. Flere beskedapps voksede omkring ideen om at levere et privatlivsvenligt alternativ, for eksempel Signal og Wire. Mens de leverer kryptering og frigiver kildekode, er deres brugere stadig nødt til at stole på en centraliseret service og stole på en enkelt virksomhed."

Appen giver dig mulighed for at oprette vennelister, end-to-end-kryptering for at holde dig og dine data sikre, peer-to-peer fildeling, billeddeling og ingen begrænsning på dataoverførsler mellem brugere.

Du kan downloade Dino-meddelelsesappen lige nu, og når du først har oprettet en XMPP-konto, vil du være i stand til at få adgang til fællesskaber på tværs af de fødererede netværk.

Appen er tilgængelig lige nu til Linux-operativsystemer. Du kan vælge din distribution og downloade Dino fra over på Åbn Brug organisationens websted.

(Tak for nyhedstipset Ebicentre)

Andre funktioner