Hvordan var artiklen?

1547060cookie-tjekVampyr-anmeldelse: Godnat
PC
2018/06

Vampyr-anmeldelse: Godnat

[Afsløring: En anmeldelseskopi blev leveret til indholdet af denne artikel]

Desværre er denne anmeldelse af Vampyr er sent. Usædvanligt er det ikke sent, fordi jeg tog evigheder at spille det pågældende spil, men i stedet fordi jeg ikke vidste, at det eksisterede. Den dag, andre forretninger udgav deres anmeldelser af Vampyr var dagen, hvor jeg begyndte at spille, hvilket sætter mig i den lidt ubehagelige situation at have læst flere meninger om spillet, før jeg formulerede min egen. Det er ikke første gang, det er sket, men det er sandsynligvis første gang, jeg har set et spil, der deler kritiske meninger så vidt.

Ja, jeg har læst anmeldelser om Vampyr som tyder på, at det både er det "bedste spil nogensinde" og det "værste spil i denne generation" såvel som alt derimellem. Nogle mennesker roser kampen, mens andre hader den, de fleste synes at mene, at hoveddistriktets stabilitetssystem og den måde, det forbinder med spillervalg på, er genialt, mens andre bemærkelsesværdige forretninger rapporterer, at denne funktion er mere eller mindre meningsløs eller ikke-eksisterende.

På baggrund af, at mine branchekolleger modigt satte deres meninger ind i den fællessuppe, der er metakritisk, arbejdede jeg simpelthen igennem spillet på en usædvanlig afslappet måde, og det var en oplevelse, som jeg næsten helt nød. Vampyr er et historiefortællende RPG, der udspiller sig i en lille, men fint udformet fortolkning af London under den spanske sygeepidemi i 1918. Tidens krigstræthed og rystende sociale forhold er usædvanligt godt repræsenteret, og Dontnods London lugter af en næsten håndgribelig elendighed, der sætter tone for alt andet i spillet.

Vampyr - Blood Impalement

Spillerne påtager sig rollen som Dr. Jonathan Reid, en nylavet vampyr, der straks sætter spørgsmålstegn ved moralen i hans uønskede udødelighed, hvilket bliver et nøgletema for næsten enhver interaktion i spillet. Efter den seneste frontlinjetjeneste er Reid ikke fremmed for at tage svære beslutninger om liv og død, men stillet over for en stort set hjælpeløs og ynkelig befolkning afbalanceret mod hans eget behov for at brødføde, bliver hans beslutninger de spillere, der skal træffes, hvilket er det mest unikke og bemærkelsesværdige. træk ved Vampyr.

Ser du, Reid kan hypnotisere, dræbe og spise enhver borger i London, hvis hans hypnotiseringsniveau møder deres egen modstand. Ved at gøre det får han styrke (eller i almindeligt videospilsprog, XP), som giver ham mulighed for at låse op for stadig stærkere færdigheder og evner. Skulle han dræbe nogen på denne måde, vil han også fjerne dem fra spillet permanent, hvilket potentielt forstyrrer hele magtbalancen i det distrikt, hvor de bor, som følge af følgevirkninger. Jeg bør også nævne, at jo mere du ved om en person, jo mere rigt vil deres blod være, så det er i din interesse at gennemføre quests og lære folk at kende, uanset om du vælger at dræbe en person eller ej.

Dræb en søjle i samfundet, for eksempel, og belønningen vil normalt være ret rig, men konsekvensen kan resultere i et magtskifte, der resulterer i mange flere uskyldiges død, fordi monstre frit vil strejfe rundt i gaderne. Dræb for mange indbyggere på lavt niveau, og The Guard of Priwen (et lokalt vampyrjagtsamfund) kan flytte ind for at sætte en stopper for din jagt, hvilket kan betyde, at risikoen er større end belønningen. Du vil heller aldrig vide, hvordan et distrikt bliver påvirket, før du foretager en handling, så dette er bestemt et spil, som jeg vil spille igen.

Vampyr - Min stakkels Mary

Selvfølgelig vil Reid langsomt vinde XP fra uundgåelige, traditionelle møder med fjender både mennesker og dyr, selvom denne XP kommer mere i dryp end oversvømmelser. Spillet er derfor i sagens natur sværere som et resultat af at spille det uden at dræbe. Hvis Reid forsøger at redde alle, vil (eller burde) han simpelthen ikke have det lige så let, som han skrider frem gennem de hyppige kampe med chefer og underbosser. At redde folk er min taske i de fleste spil og Vampyr var ingen undtagelse, og selvom jeg var i stand til at fuldføre spillet på trods af at jeg beherskede mig selv, må jeg indrømme, at jeg døde et par gange.

Med hensyn til kamp synes jeg faktisk det Vampyr gør et anstændigt stykke arbejde. Reid har et primært angreb og et sekundært, der normalt vil tilbyde en buff- eller statuseffekt (det vil f.eks. bedøve fjender og tillade dem at blive bidt) og mulighed for tohåndsvåben. Han har også adgang til op til fire af sine specifikke færdigheder på én gang, samt et ultimativt angreb. Hans vampyrkræfter inkluderer at kunne affyre et spyd lavet af blod mod sine fjender eller at skære dem til bånd med kløer i Wolverine-stil. Han kan også helbrede sig selv, få fjender til at eksplodere og så videre.

Alle disse evner er drevet af blod, men ikke det samme blod, som giver ham XP. I stedet bliver det blod, som Reid bruger til evner, gemt som en begrænset ressource, der kun kan genopfyldes ved at bide forbløffede fjender i kamp, ​​ved at bruge serum eller via nogle få af de sekundære våbenevner. At løbe tør for blod midt i kampen er ofte fatalt, så det er afgørende for succes at sikre, at du har en strategi til både at uddele skade og genopbygge blod, og samtidig skabe en interessant taktisk udfordring.

Fjendens variation er ikke enorm, men der er flere slags vampyrer at stå over for, såvel som adskillige andre overnaturlige fjender. Menneskelige fjender kommer også i flere afskygninger, lige fra grynt med brændende fakler til krydsende prædikanter med adskillige kraftfulde angreb. Navngivne fjender er hyppige og interessante, især dem, der på en eller anden måde er forbundet med det bredere historiebeat, hvilket i sig selv er en god grund til at spille spillet.

Vampyr - Sean Hampton

For et spil, der tilbyder en række variable udfald (baseret på distrikter, der falder eller bliver påvirket på mange måder) Vampyr formår at holde en hovedhistorie sammen, der er overbevisende. Med alt fra medfølende vampyrer til forskruede, psykopatiske prædikanter, vil du aldrig helt vide, hvad du kan forvente, selvom jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at du ikke kunne gætte, hvad du havde med at gøre fra første gang, du møder hver karakter , med muligvis blot en eller to undtagelser.

Vampyr er visuelt tiltalende, selvom den bruger sorte, hvide, røde og nogle gange sepia-toner til at fremhæve stemningen, hvilket kan få den til at se ret dæmpet ud. Det er sjældent at se en farve ud over dette grundlæggende sæt undtagen på stærkt oplyste steder som Pembroke Hospitalet, hvor Dr. Reid og hans nærmeste venner ofte mødes til. Stemmeskuespillet og musikken bidrager også til den overordnede æstetik, og mens musikken er et uhyggeligt, industrielt strygerensemble, der fungerer næsten perfekt hele vejen igennem, er karakterernes stemmer ofte en smule ujævne.

Som mit første (og eneste, indtil videre) spil af Vampyr nærmede sig enden, kunne jeg ikke lade være med at spekulere på, hvad spillet ellers kunne have været, hvis jeg havde truffet andre valg. Nogle gange gjorde jeg, hvad jeg troede var rigtigt, men i sidste ende gjorde jeg tingene værre, fordi jeg ikke så det store billede. Ved andre lejligheder fik jeg præcis, hvad jeg fortjente. Mens jeg tog disse beslutninger og så den indflydelse, det havde på denne usædvanligt godt forestillede vision af London, må jeg sige, at jeg nød næsten hvert minut af det. Kampen kan til tider være lidt klodset, og stemmen opfører sig kækt, men Vampyr er en ambitiøs og frem for alt andet fornøjelig tumult.

Køb det 2

Anden pc