Hvordan var artiklen?

1547760cookie-tjekUbisoft rapporterede at indføre Assassin's Creed i sin Live-Service-strategi
Nyheder
2018/06

Ubisoft rapporterede at indføre Assassin's Creed i sin Live-Service-strategi

Det ser ud til, at Ubisoft har planer om at introducere Assassins Creed franchise ind i sin full-service strategi. Dette burde ikke komme som nogen overraskelse, da Ubisoft brugte Assassin's Creed Origins-tjenesten sat op til at se, hvordan spillere og fans ville reagere. Nå, ifølge en ny rapport lyder det som om Assassin's Creed-franchisen vil udforske servicemekanikker som Rainbow Six Siege, til ære, og andre titler under Ubisofts bælte.

Publikation websted gamesindustry.biz udgav et interview med Alain Corre, der fungerer som administrerende direktør for EMEA hos Ubisoft Entertainment, og fandt ud af servicerelaterede ting fra manden.

Ifølge interviewets andet afsnit får vi at vide, at Ubisoft har planer om at understøtte multiplayer- og singleplayer-spil godt over tre år. Siden fremhæver titler som f.eks For Honor og Rainbow Six: Siege. Outlet peger endda på titler som Kranium og knogler og Tom Clancy er Division 2 har åbenlyst været designet til at engagere spillere i årevis, ikke uger.

Og med så mange Ubisoft-spil, der omfavner en tjeneste sat op, lærer vi fra publikationssiden under interviewet med Corre følgende oplysninger om det næste Assassins Creed titel:

"Idéen med Odyssey er at skabe nyt indhold hver uge, så det er et [livligt] eventyr for fansene. Så der er altid noget nyt, noget friskt og noget, de kan opdage og værdsætte. Vi ønsker, at denne Odyssey skal være levende, altid være frisk, så det er en anderledes måde at skabe spil på denne måde."

Da udgivelsessiden hørte om dette, skulle der foretages en bekræftelse med samme spørgsmål om if Assassin's Creed Odyssey ville være et serviceprodukt eller ej, hvortil følgende svar fra Corre lyder:

”Ja, det er en service. Det er et service-produkt."

Ud over ovenstående bekræftelse fortsatte Corre med at forklare grunden til, at han og Ubisoft tror på, hvorfor fans kan lide servicemodeller i videospil:

"Når man ser sig omkring, er det mere og mere spil-som-en-tjeneste [titler], der er de mest værdsatte af fansene. For når du har investeret tiere og tiere af timer i et spil, og hvis der er nye grunde til at blive, fordi du har nyt indhold på vej, eller innovation på regelmæssig basis, så er du glad, fordi hele tiden har du investeret... Det er en del af dit liv.”

Publikationssiden fortsatte med at forklare, at Ubisofts indsats for at tjene penge vedr Assassin's Creed Odyssey er ukendte på dette tidspunkt og på nuværende tidspunkt, uddybede Corre dog en anden faktor om denne serviceopsætning:

"Det, der er vigtigt for os, er glæden og fornøjelsen af ​​vores fans. Vi har altid sagt, at vi ville lave ekstra indhold, som de gerne ville betale for, hvis det var noget, der var logisk. Når vi laver kostumer eller kosmetiske genstande, kan du vælge, om du vil købe dem eller ej. Det kommer an på hvad du ønsker. Det ændrer overhovedet ikke balancen i spillet, som vi altid har været meget opmærksomme på.

Han, Corre, fortsatte med spillets servicemodel og sagde:

“Nogle spillere har ikke den samme tid som andre, så vi har boostere, men det er virkelig det eneste, vi gør, fordi vi vil have vores fans fornøjelse. Det er virkelig nøglen i det lange løb, fordi vi er i skabelsen af ​​franchises og verdener i det lange løb, og vi vil respektere fansene, fordi vi ønsker, at de skal fortsætte med at støtte os.”

Med alt det sagt, hvad er dine tanker om, at Ubisoft ønsker at udvide deres portefølje af spil med en servicemodel?

Andre nyheder