Hvordan var artiklen?

1507920cookie-tjekPolitikere opfordrer til forbud mod beskidt kinesisk restaurantspil
Industri Nyheder
2017/10

Politikere opfordrer til forbud mod beskidt kinesisk restaurantspil

En kommende app til iOS- og Android-enheder fra Big-O-Tree spil kaldet Beskidt kinesisk restaurant ser spillere køre en beskidt, kinesisk restaurant. Spillerne påtager sig den karikerede rolle som Wong Fu med det formål at gøre en lille restaurant til en succesfuld forretning. Spillere bliver nødt til at jage mad ved at samle affald op fra gyden eller jage katte og hunde ned med kløfter. Spillere kan hyre illegale immigranter, skære hjørner for at betale skattemanden, holde kunderne mætte ved at tilføje usunde ingredienser til maden og bestikke menneskesmuglere, der udgiver sig for at være sundhedsinspektører.

De respektløse temaer og navnet på spillet har lokket mange Social Justice Warriors til at angribe appen for at være racistisk, udbrede racestereotyper og nedgøre kinesiske samfund. Forskellige politikere er også kommet ud af træværket for at kritisere Big-O-Tree Games på tværs af sociale medier, og opfordrer Google og Apple til at forbyde spillet, selv før det er blevet udgivet.

Flere canadiske forretninger rapporterer om sagen, da Big-O-Tree Games er placeret i Ontario, Canada. Studiet er stolt af at være edgy, med deres officielle slogan "Fordi det er så...kedeligt at være politisk korrekt".

Du kan se den originale trailer til Beskidt kinesisk restaurant nedenfor for at få en idé om, hvad balladen handler om.

CBC rapporterede om spillet, der fangede øjnene af Markhams borgmester, Frank Scarpitti, som tweetede følgende.

Big-O-Tree var hurtig til at svare og ringede Beskidt kinesisk restaurant "satire", siger i en erklæring ...

"Det er kommet til vores opmærksomhed, at vores lille, uafhængige spil, 'Dirty Chinese Restaurant', har oprørt nogle mennesker på grund af dets indhold. Vores spil er hovedsageligt satire og komedie påvirket af de klassiske politisk ukorrekte shows, vi voksede op med at se, såsom: 'South Park', 'All in the Family', 'Sanford & Son', 'Family Guy', 'Simpsons' og 'Chappelle's Show.' Vi lytter også til Jay-Z.”

Undskyldningen faldt dog ikke i god jord hos andre. Torontos Metro News tog også sigte på spillet med henvisning til New Yorks kongreskvinde Grace Meng, som kompilerede en række tweets opfordrer til censur af spillet, som læste...

"Jeg opfordrer Google, Apple, Android og enhver anden platform til ikke at bære [Big-O-Tree Games'] "Dirty Chinese Restaurant." Dette spil bruger enhver negativ og nedværdigende stereotype, som jeg nogensinde er stødt på som kinesisk amerikaner. Hvordan vi fremstiller mennesker betyder noget.

 

"Racisme mod asiatiske amerikanere er lige så skadelig som racisme mod enhver anden gruppe, og vi må kalde det ud, når vi ser det."

4b7wSD5

Nogle af Mengs vælgere var lidt mere foruroligede over de politikker, der påvirker deres hverdag i modsætning til et kommende tidsstyringsspil, der riffede om racestereotyper.

websteder som Folks daglige online klassificerede også spillet som racistisk og delte en erklæring fra det kinesiske generalkonsulat i Toronto, Ontario, som også opfordrede til censur af Beskidt kinesisk restaurant, skrivning…

"Vi er klar over, at Canada er et multikulturelt samfund, og Ontario, især Markham, er hjemsted for mange kinesiske og kinesiske virksomheder, som yder et stort bidrag til og vinder respekt hos lokalsamfundene. Ethvert samfund med lighed og retfærdighed, og enhver med en følelse af moral og samvittighed vil ikke tolerere racisme og diskrimination."

AtcF0CW

Eater kiggede også på spillet, gentog talepunkter fra Huffington Post, skrev...

“Et spilfirma ved navn Big-O-Tree (sig det i øvrigt højt) udgiver et åbenlyst racistisk og vildt stødende smartphonespil kaldet Dirty Chinese Restaurant. […]

 

"[...] her er en verden til forskel mellem satire, en fiktionsstil, der typisk afslører dumhed og fordomme gennem humor, og blot at sælge negative og sårende stereotyper uden nogen kommentarer eller kontekst, hvilket er, hvad vi har her."

Som rapporteret af Toronto Sun, leder af Ontario Liberal Party, Kathleen Wynne, benyttede også lejligheden til at kime ind og tekstmæssigt tugte Big-O-Tree for spillet ved at sende følgende kommentar på Twitter.

Andre canadiske websteder som CP24, og endda kinesiske nyhedsmedier som Xinhuanet, har også været med til at udbrede kendskabet til politikernes anmodning om at få spillet forbudt i Google Play og Apples iTunes App Store.

Det interessante her er, at traileren, som så mange mennesker har arbejdet op, faktisk er gammel... virkelig gammel.

Big-O-Tree Games lancerede oprindeligt traileren øverst i artiklen tilbage i oktober 2016, sidste år. Den anden trailer til spillet debuterede den 7. november 2016, blot en måned senere.

Mediernes seneste nyhedscyklus om Beskidt kinesisk restaurant sætte spillet tilbage i nyhedernes søgelys og de sociale mediers forargelsesbevidsthed.

Beskidt kinesisk restaurant er stadig ikke udgivet endnu, men givet alle opfordringerne til, at spillet skal forbydes af politikere, er det meget muligt, at det muligvis ikke bliver godkendt til at blive vist på iTunes App Store eller Google Play.

(Tak for nyhedsbrevet Migi)

Andre nyheder i branchen