Hvordan var artiklen?

1508830cookie-tjekRedaktionelt: Her er hvorfor Akira bør få et vellavet spil
Funktionalitet
2017/10

Redaktionelt: Her er hvorfor Akira bør få et vellavet spil

Hvis du ikke ved det, er cyberpunk, tech-noir, sci-fi og andre ting, der omhandler humanoid og robottransmutation, nogle af mine yndlingsgenrer. En særlig manga- og animationsfilm, der passer ind i den kategori, er Katsuhiro Otomo's Akira. Dette stykke handler om, hvorfor Akira skulle få et vellavet og ordentligt spil i det 21. århundrede.

Som det ser ud nu, er jeg ret vild med det Blade Runner 2049, og der er ingen tvivl om, at det vil inspirere rigtig mange mennesker til at blive kreative og skabe deres egne projekter baseret på eller ligner Denis Villeneuves film. Det vil naturligvis genoplive sci-fi som helhed og cyberpunk-indhold gennem forskellige medier for at producere indhold på tværs af film, tv-shows og videospil, som omfatter både store og små studier.

Ud over ovenstående vil vi sandsynligvis se virksomheder udsende battle royale cyberpunk-spil, MOBA tech-noir-spil og helteskydespil, der altid er online med inden for genren. Vi kan heller ikke glemme, at der sandsynligvis også vil være flere gående simmere på fast plads. Desværre vil lyssky praksis som mikrotransaktioner indlejret i ovenstående spil helt sikkert finde en måde at tjene penge på det nævnte tema... hvis spillene bliver et stort hit.

Når det er sagt, er der én person, der besluttede ikke at malke sit arbejde yderligere, uanset om det betragtes som en fiasko eller en succes, og den person er tilfældigvis Katsuhiro Otomo.

Otomo holdt altid tro mod sin passion, og det var at skabe noget unikt. Og hvis det stikker? Gå videre til noget andet og gør det samme for den anden genre. Så med andre ord, hvornår Akira blev populær, i stedet for at tjene penge på det besluttede han at gå videre og skubbe til innovation ved at samarbejde med andre. Det ser vi med Magnetisk Rose, Stinkbombe, Steam Boy, Kanonfoder og i hans manga-stil historiebog med titlen Hipira.

Så med det sagt, hvorfor har Akira brug for et spil, hvis mange af udviklerne derude ønsker at spille spillere baseret på en egenskab, der i øjeblikket ikke har nogen betydning for spilindustrien? Nå, faktisk i nogle tilfælde har Akira og har stadig en indflydelse på videospil, og her er grunden til, at det skulle modtage et korrekt lavet spil.

Akira spil 3

Akira og videospil

Akira havde nogle videospil tidligere, som slet ikke klarede sig godt, og de fleste af disse spil havde problemer med spilbarhed. Med det sagt har det brug for et spil for at gøre det retfærdigt. Et spil kom dog næsten tæt på at være lige så ambitiøst Otomos værk, som byder på manga- og animationsfilm.

Tak til YouTuber Unseen64, kan vi se den animerede intro og gameplay fra den annullerede Akira 16-bit spil, som kommer fra CES 1994 og optaget af PS Nation. Spillet var planlagt til at sende på tværs af SNES, SEGA Genesis og andre platforme.

Den anden påvirker det Akira havde på spil, som gamere udråber at være sjovt, er Monolith Productions' FRYGT Ja, Akira, som bemærket af FRYGT hoveddesigner og forfatter Craig Hubbard, inspirerede skabelsen af ​​Alma Wade og forskellige andre historieelementer i spillet. Det er der andre bemærkelsesværdige ting Akira har bidraget til på tværs af videospil, men tanken er, at det var og stadig er meget indflydelsesrigt uanset mediet.

Musik af Akira

Når du tænker på cyberpunk, tænker du på New Wave, Synth Wave og andre elektroniske lyde, der minder om Daft Punk, Vangelis og Jan Hammer. Men det rejser et spørgsmål, hvilken slags musik ville Akira har det været et spil? Nå, jeg vil fortælle dig, den samme musik som filmen.

Akira's originalt soundtrack blev optaget af Geinoh Yamashirogumi. Musikken blev dog komponeret og dirigeret af den musikalske leder Shoji Yamashiro - som til tider går under pseudonymet Tsutomu Ohashi.

Musikken i filmen genbruger konstant numrene "Kaneda", "Battle Against Clown" og "Exodus From the Underground Fortress". Partituret er grundlæggende sekvenseret i samme rækkefølge, som musikken optræder i filmen, men selve soundtracket er noget, der stadig holder vægt den dag i dag.

At vide, at bandet eller gruppen bag Akira's OST bestod af hundredvis af journalister, læger, ingeniører, studerende, forretningsmænd og så videre fra hele verden, musikken var i stand til at blande et hvidt udvalg af lyde som percussion, xylofoner og bambusfløjter blandet med et bibliotek af strengeinstrumenter.

Lad os se på musikken i Akira, og hvorfor den stadig holder i forhold til bare at smække nogle EDM- eller synth-lyde til den. Først har vi mit yndlingsnummer "Exodus From the Underground Fortress". Musikken blander den brusende lyd af "escape" med Gamelan, europæisk progressiv rock og Jegog. Sporet nedenfor (og de tre andre) kommer i høflighed af Joel LeTroll.

Det næste stykke musik har mange følelser over sig. Dyb vejrtrækning, mærkbare indåndinger og et sporadisk klingende trommespor, der spiller over den spirituelle japanske percussion hele vejen igennem med antydninger af nummeret "Kaneda" i det. Denne lyd er kendt som "Battle Against Clown".

Det næste nummer, der passer til den futuristiske cyberpunkverden Akira kommer ind som Tetsuos tema. Tematisk, i dit ansigt, subtil, kongelig, lav og destruktiv på samme tid. Stykket passer bedst til Tetsuos personlighed og opsummerer hans opførsel i mangaen ganske godt.

Den mest episke lyd af dem alle? Kenada. Stykket lader til at indkapsle den larmende helts persona om at være udadvendt og anti-autoritet. Musikken efterligner lyden af ​​et jordsvulmende tektonisk sus; vokalen, der består af aboriginallyde, har navnene på hver karakter, der vises med Rasera (betyder ødelæggelse i Nordeuropa/Skandinavien) eller Rassera (som er noget, der synges under Nebuta-festivalen i Aomori, der tilfældigvis er en forkortet dialektal version af " irasshai") kan høres i hele nummeret.

Resultatet til Akira er original meget ligesom Otomos værk, og kan næsten ikke findes andre steder i løbet af året 1988 eller senere. Det er den type musik, der burde være i en Akira spil.

Udviklere, der bør lave et Akira-spil

Jeg har ikke en bestemt udvikler i tankerne, men de burde prale af samme attitude som Otomo og skulle arbejde tæt sammen med ham for at udvikle spillet. Jeg kender dog en gruppe udviklere, der kunne hjælpe med den grafiske side af Akira, dog, hvilket jeg mener, at Arc System Works ville passe perfekt. Hvis vi kigger på Guilty Gear XRD og Dragon Ball FighterZ vi kan se, hvor tegneserieagtige de ser ud, hvilket er noget, som Arc kunne implementere i en Akira spil.

Japan og OL i 2020

Tilbage i 1982 var den med i mangaen fra Akira at Japan ville afholde sommer-OL 2020, officielt kendt som Games of the XXXII Olympiad eller almindeligvis omtalt som Tokyo 2020. Jeg mener, kom nu, det ville kun være passende, hvis manga- og animationsfilmen fik en ordentlig spiltilpasning til at være en særlig hyldest til Japans vært for nævnte begivenhed.

Konklusion

Til sidst ville det være rart, hvis Akira havde et ordentligt spil, der havde udviklere som Otomo ombord, fordi det ville vise, at det ikke kun handler om at snyde spillere, men om at gøre noget værd. Desværre kan en videospiltilpasning dog aldrig ske.

Da jeg ikke ønsker at slutte med en dårlig tone, kan du se to videoer, der forklarer lydnoterne bag Filmen Akira.

Andre funktioner