Hvordan var artiklen?

1511200cookie-tjekGoogle Diversity Curator forklarer, hvordan de manipulerer YouTube-indhold
Industri Nyheder
2017/10

Google Diversity Curator forklarer, hvordan de manipulerer YouTube-indhold

Earnest Pettie, lederen af ​​brandet og diversitetskuratoren på YouTube, blev fanget på kamera af en undercover-agent fra Project Veritas, der forklarede dem, hvordan YouTubes personale manuelt kuraterer og manipulerer indhold ud over det, som algoritmen filtrerer fra alles feed.

I videoen på 11 minutter blev Pettie fanget på kamera, der nedbryde procedurerne for at manipulere YouTube-algoritmen for, hvad der dukker op i nyhedsfeeds. Du kan se den fulde video nedenfor, der blev lagt op over på Veritas Visuals YouTube-kanal.

Det lykkedes Veritas at komme i kontakt med Earnest, efter at New York Times-redaktør Nicholas Dudich indrømmede at have hyret Pettie, da han arbejdede hos Fusion, og hjalp Hillary Clintons præsidentkampagne.

Dudich havde spildt bønnerne om, at YouTube gav New York Times fortrinsbehandling takket være hans forbindelse med Earnest Pettie på YouTube.

Det lykkedes derefter Veritas at komme i kontakt med Pettie, som forklarede...

"Jeg arbejder på et team, der giver nogle menneskelige input til mange af YouTubes maskineri."

 

"[...] Det betyder, at algoritmerne kontrollerer alt, men nogle gange har du brug for mennesker til at give en check ... [eller] vejledning."

I en separat samtale blev Pettie spurgt om det var muligt at omgå algoritmerne og manuelt ændre, hvad der bliver præsenteret for den gennemsnitlige YouTube-bruger. Pettie forklarer...

"Realistisk set er det, hvad den nyhedskarrusel gør. Det er over søgeresultaterne, så vi kan i det mindste sige, at denne hylde med videoer eller nye programmer er legitime nyheder, fordi vi ved, at de er fra legitime nyhedsorganisationer. Og hvis nogen på det tidspunkt beslutter sig for, at de vil rulle forbi det og finde Alex Jones, ja, de ledte alligevel efter ham til at begynde med."

Pettie forklarede senere, at Nicholas Dudich fra New York Times også var en af ​​de få mennesker, der havde mere viden om den måde, YouTube fungerer på, end nogen anden, han kendte.

Veritas' undercover-reportere formåede at presse et meget interessant citat ud af Pettie ved at spørge om James Comey-høringen og insinuerede, at YouTube muligvis har givet New York Times fortrinsbehandling. Pettie siger ikke direkte, at de var i ledtog, men erkender i stedet, at de nogle gange manuelt går ind for at rette op på, hvad algoritmen gør for bedre at rette den mod det resultat, de ønsker, og siger...

"I meget sjældne tilfælde vil vi forsøge at råde bod på, at noget ikke er på trendfanen. Dette er meget sjældent.

 

"Men i de tilfælde vil vi bruge en eller anden form for menneskelig indgriben for at sikre, at... for at tilskynde tingen til at være der, dybest set."

Facebook kom under lignende undersøgelser, da de blev beskyldt for at have mennesker målrettet forhindre konservative synspunkter og nyheder i at trende. Selskabet hævdede senere, at de ville være det erstatte deres trendhold med en algoritme.

Mange mennesker havde allerede vidst, at YouTube manipulerer indhold, trends og det, der bliver demonetiseret, men nogle mennesker troede, at AI var blevet slyngelagtig. I virkeligheden lyder det, som om den kunstige intelligens, der kører algoritmen, præsterer præcis, som de vil, og når den ikke helt leder synspunkter til bestemte emner, træder diversitetsteamet ind for at pege seerne i Googles foretrukne retning.

Andre nyheder i branchen